Annonce
Esbjerg

Vild flyvetur: Redningsfolk fik reddet paraglider ned fra 15 meter højt grantræ

Der var en massiv udrykning til Marbæk-området, da en paraglider hang fast i et af de store grantræer. Privatfoto
Mand uskadt efter landing med paraglider i stort grantræ. Redningsfolk fik ham frigjort og ned fra 15 meters højde over middag lørdag ved Ho Bugt nord for Esbjerg.

Esbjerg:  En mand med en paraglider kom på en dramatisk lufttur og nødlanding i et 15 meter højt grantræ ved Ho Bugt nord for Esbjerg lørdag over middag.

Manden blev reddet sikkert ned i løbet af en times tid af redningsfolk fra Sydvestjysk Brandvæsen.

Manden fløj med sin specielle faldskærm på luftstrømmen fra skrænten Gulebjerg ud mod Ho Bugt i Marbækområdet, da det gik galt.

En paraglider mistede opdriften og dalede ned i et træ i Marbæk, så redningsfolk fra Sydvestjysk Brandvæsen måtte redde en person ned lørdag over middag. Fotoet er ikke fra den aktuelle episode. Foto: Colourbox

Faldskærmen kom på et tidspunkt for langt tilbage fra luftstrømmen, så den dalede ned i trætoppene i plantagen, fortæller et øjenvidne, der var på gåtur i området.

Der blev slået alarm og tilkaldt hjælp fra redningsfolkene fra Sydvestjysk Brandvæsen. Folkene med den store udrykning arbejdede i en times tid i området.

Manden sad i længere tid fast i 15 meters højde i det store grantræ, oplyste telefonvagten ved Sydvestjysk Brandvæsen,.


Manden har ikke fået noget skader, men kunne ikke komme ned.

Telefonvagten ved Sydvestjysk Brandvæsen


En stigevogn, en brandsprøjte samt indsatsleder-vognen var på stedet, og det seks-otte mand store udrykningshold kommunikerede løbende med manden i træet.

Paragliderens udstyr lå for foden af Gulebjerg. Privatfoto

- Manden har ikke fået nogen skader, men kan bare ikke komme ned. Redningsfolkene forsøger nu at få stigevognen ind til træet, så de kan få manden fri og ned på jorden, fortalte telefonvagten, da redningsaktionen netop var gået i gang lørdag.

I første omgang oplyste telefonvagten ved Sydvestjysk Brandvæsen, at der var tale om en kitesurfer, men der var altså retteligt tale om en mand i en gruppe, der dyrkede paragliding ved Gulebjerg ved Ho Bugt.

Paragliderens udstyr lå for foden af Gulebjerg. Privatfoto

Og det lykkedes altså at befri manden og få ham til jorden, så udrykningskøretøjerne kunne vende tilbage til brandstationen i løbet af en times tid.

Der var en ambulance standby på stedet, men efter det oplyste kom manden ikke til skade ved episoden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce