Annonce
Tønder

Vild med march: Dansestjerne sender travefolket afsted

"Vild med dans"-stjernen Thomas Evers Poulsen kommer til Tønder den 5. december, hvor han sender deltagerne i årets Julemærkemarch af sted. Foto. Pressefoto
Første søndag i december står traditionen tro i Julemærkemarchens tegn. Tøndringer har snøret vandrestøvlerne siden 1979, og i år blev deltagerne sendt afsted af en prominent tv-stjerne.

TØNDER:  Han kan alle dansetrin, men kan han også begå sig i et par vandrestøvler?

Svaret leveres søndag den 5. december på parkeringspladsen ved Kvickly i Tønder. Første søndag i december står traditionen tro i Julemærkemarchens tegn. Tøndringer har snøret vandrestøvlerne siden 1979, og i år blev deltagerne sendt afsted af en prominent tv-kendis. Vild med dans-stjerne Thomas Evers Poulsen har takket ja til at stille op i Tønder og sende deltagerne ud på ruterne, der er på henholdsvis fem og 10 kilometer. Kendis-effekten glæder Vivi An Clausen, der sammen med ægtefællen Frank Clausen de sidste mange har stået for den praktiske afvikling af marchen i Tønder.

- Det er dejligt, at Thomas har lyst til at komme og gøre det ekstra attraktivt at komme ud at gå for den gode sag, siger Vivi An Clausen.

Annonce

Julemærkemarchene rundt omkring i landet blev lanceret første gang i 1977. Mange steder var det postvæsnet, der stod som lokal arrangør. I Tønder blev stafetten taget op i 1979.

- Dengang havde vi inden for postvæsnet vores eget idrætsforening, IF Posten. Den stod for afviklingen. Da klubben blev lukket, tog Frank og jeg over, og sammen med andre frivillige har det været sådan lige siden, fortæller Vivi An Clausen.

Julemærkemarchen

Julemærkemarchen opstod i 1977, da den daværende Postens Marchforening for allerførste gang arrangerede en march i Århus til fordel for Julemærkefonden. 

Julemærkemarchen er en forening af frivillige ildsjæle, der i over 40 år har arbejdet med det ene formål, at indsamle midler til støtte for Julemærkehjemmene. Det gør de primært ved at arrangere Julemærkemarchen over hele landet den første søndag i december. 

Julemærkemarchens overskud overrækkes hvert år til Julemærkefonden ved et arrangement på ét af de fem Julemærkehjem.

I 2020 blev Julemærkemarchen afholdt virtuelt - sammen hver for sig. Alligevel blev det til et overskud på  1.161.111 kroner. I 2019 bidrog 16.600 vandrere og løbere til den gode julestemning ved at gennemføre en rute på enten fem eller 10 kilometer.

Det betød i kroner og ører en rekordstor donation til Julemærkefonden på 1.465.000 kroner.

Ud over fællesstarten ved Kvickly søndag den 5. december klokken 10 er det også muligt at gå en af de to ruter individuelt. Ved at købe et diplom (40 kroner, red.) eller en medaljer (80 kroner, red.) understøtter deltagerne den gode sag, nemlig bidrag til driften af de danske julemærkehjem. Det nærmeste i vores del af landet er i Kollund.

Stor familie

Når det går løs den 5. december håber Vivi An og Frank Clausen at nå op på omkring 100 deltagere. Der er fast tradition for, at der er en fast præmie for det største hold over 10. Det er lige så fast en tradition, at denne præmie havner hos Hanne Petersen og hendes familie fra Hjerpsted. Hos familien Petersen er Julemærkemarchen et fast juleindslag, og med en stødt voksende familie er der næppe tvivl om, at hold-sejren også havner i Hjerpsted i år.

- Jeg tror, de kan nå op på 50 deltagere, vurderer Vivi An Clausen.

Tilmelding til løbet kan ske via julemærkemarchens hjemmeside, eller ved at møde op søndag den 5. december på p-pladsen ved Kvickly Tønder på Plantagevej i tidsrummet mellem 10 og 11.

Annonce
Tønder For abonnenter

Forliste i 1874: Skibet med den tætte forbindelse til Rømø

Danmark

Lørdagens coronatal: 36.000 er testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Siemens og Facebook svigtede: Nu vil kommunen købe hårdtprøvede husejeres jord

Aabenraa For abonnenter

Efter tre brud på ryggen: Kommune efterlader Kathrine uden indtægt

Haderslev For abonnenter

Mike oplevede at blive ydmyget og tæsket af lærere på sin skole: Han husker stadig læreren, der brækkede hans arm på grund af et æbleskrog

Tønder

Bruger ikke vagter: Kommune har fravalgt sikkerhedsfolk til beskyttelse mod demente plejehjemsbeboere

Løvkvist: Formandsvalget forsvandt - nu er det en afstemning for eller imod Messerschmidt

Erhverv For abonnenter

Corona ramte salget af professionelt lyd- og lysudstyr hårdt: - I stedet for at fyre folk investerede vi i fremtiden

For abonnenter

Fynsk helikopter-fremtid pludselig usikker: Konkurrent klagede, og nu skal udbud gå om

Esbjerg For abonnenter

Bevaringsværdigt hus kan blive dit for 250.000 kroner: Se video fra hus, der har stået tomt i næsten 20 år

27-årig nordjyde skrev et 150 sider langt manifest og kaldte sine planer om et massemord for hævnens dag

Kolding

Plejecenter får hård kritik efter tilsynsbesøg: Nu skal 17 krav opfyldes

Billund For abonnenter

Tvillingegraviditet fik Nanna på andre tanker: - Jeg vil være der for mine børn, mens de er små

Varde

Danmarks bedste yver: Læs historien om, hvor meget dyr kan give til dit køleskab, hvis de har det godt

Annonce