Annonce
Billund

Vild nedgang: Billund Lufthavn tabte 93 procent af passagererne i november

Der er ikke meget aktivitet i ankomsthallen i Billund Lufthavn. I november tabte Billund Lufthavn 93 procent af passagererne sammenlignet med samme måned sidste år. Arkivfoto: André Thorup
Europa blev sidst i oktober igen malet orange, og det kan ses på novembers statistik for Billund Lufthavn, som tabte 93 procent af passagererne sammenlignet med samme måned sidste år.
Annonce

Billund: Det er gået hårdt ud over aktiviteten i Billund Lufthavn, at Europa i slutningen af oktober igen blev malet orange. I løbet af november har der således kun været 16.764 passagerer gennem Billund Lufthavn, hvilket svarer til et fald på ikke mindre end 93 procent sammenlignet med november 2019.

Alligevel forsøger lufthavnsdirektør Jan Hessellund at finde den positive attitude frem. Han hæfter sig blandt andet ved, at der er udsigt til, at der i løbet af december kommer nye karantæneregler for rejsende, der kommer hjem fra et orange område.

- Vi vil ikke dvæle ved de dårlige tal. Vi vil fokusere på de muligheder, der er kommet i november. Lyntest i lufthavnen har stor værdi for de erhvervsrejsende, og testen, der giver svar på 15 minutter, er eftertragtet, da det giver en større fleksibilitet. Snart er det heller ikke nødvendigt med 14 dages karantæne, hvis man rejser til et orange område. Snart er det forhåbentligt nok med fire dages karantæne plus ventetiden på sin negative test, siger Jan Hessellund ifølge en pressemeddelelse.

I begyndelsen af november åbnede Billund Lufthavn og SOS International dørene op til en ny coronatest, hvor erhvervsdrivende, der har behov for at rejse, på 15 minutter kan få et svar på, om de er smittet med covid-19.

Annonce

Ser lyset for enden

Selvom 2020 ender med at blive et katastrofalt år for lufthavnen, forsøger den administrative direktør at se lyset for enden af den meget lange og mørke tunnel.

– Nu er der endelig åbnet op for regionale rejsevejledninger. Det giver et håb for rejsebureauerne, der kan sende danskere til de næsten coronafrie områder. Nu handler det om, at vi får indført test før afgang på alle europæiske afgange, så vi kan flyve coronafri på tværs af grænserne, siger Jan Hessellund.

Selvom der også har været nedgang i mængden af fragt, står det på dette punkt langt fra lige så slemt til som på antallet af passagerer. I november blev der fragtet 5600 tons gennem Billund Lufthavn, hvilket svarer til en nedgang på knap 20 procent.


Vi vil ikke dvæle ved de dårlige tal. Vi vil fokusere på de muligheder, der er kommet i november.

Jan Hessellund, administrerende direktør, Billund Lufthavn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce