Annonce
Tønder

Timelang politijagt: Tyv i stjålet Audi på vild flugt på tværs af Sønderjylland

Sådan så det ud i Skærbæk omkring middagstid. Her havde massivt politiopbud endeligt fået stoppet bilisten i den stjålne Audi. Privatfoto: Flemming Pedersen

SKÆRBÆK: En time lang vild politijagt endte omkring middag i Skærbæk Ferieby ved Skærbækcenteret.

Flere vidner observerede, hvordan en masse politibiler og betjente på motorcykler kørte rundt i byen.

Et øjenvidne fortæller klokken 12.30, at hele feriebyen er spærret af og betjente med hunde gennemgår i øjeblikket området.

- Jeg har aldrig set så meget politiet i Skærbæk før, siger øjenvidne Thomas Jensen, som bor i stationsbyen.

Ifølge vagtchefen ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Søren Strægaard, har politiet efter en længere politijagt stoppet en mandlig bilist i en stjålen Audi SQ5.

Ifølge vagtchefen startede biljagten på den sønderjyske motorvej, hvor den 43-årige fører af den stjålne Audi kørte med politiet i hælene. Politijagten blev, efterhånden som tiden gik, udvidet med yderligere patruljevogne, så der til sidst var otte patruljevogne og et par motorcykler involveret i jagten tværs over Sønderjylland. Jagten endte altså til sidst i Skærbæk. Her overgav den 43-årige sig uden yderligere dramatik, fortæller Søren Strægaard.

Også Flemming Pedersen overværede det massive politiopbud torsdag middag. Han havde netop stillet bilen fra sig og var på vej ind i Fakta, da han så en gruppe unge mennesker og to politibiler.

- Det må være en knallertrazzia, tænkte Flemming Pedersen og fortsatte sin tankerække - eller også var det en øvelse.

- Men de var lidt for aktive til, at det var en øvelse, ræsonnerer Brønsborgeren og tilføjer, at der sjældent er mere end én politipatrulje i Skærbæk.

Hvor Audi SQ5-eren - der i øvrigt har over 300 hk og en topfart på 250 km/t - er stjålet, og hvor den anholdt mand er fra, har det ikke været muligt at få oplyst.

Annonce
En bilist i en stjålet Audi SQ5 udløste torsdag en stor politijagt på tværs af Syd- og Sønderjylland. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

To ejendomme i Kruså ramt af indbrud

Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];