Annonce
Tønder

Timelang politijagt: Tyv i stjålet Audi på vild flugt på tværs af Sønderjylland

Sådan så det ud i Skærbæk omkring middagstid. Her havde massivt politiopbud endeligt fået stoppet bilisten i den stjålne Audi. Privatfoto: Flemming Pedersen

SKÆRBÆK: En time lang vild politijagt endte omkring middag i Skærbæk Ferieby ved Skærbækcenteret.

Flere vidner observerede, hvordan en masse politibiler og betjente på motorcykler kørte rundt i byen.

Et øjenvidne fortæller klokken 12.30, at hele feriebyen er spærret af og betjente med hunde gennemgår i øjeblikket området.

- Jeg har aldrig set så meget politiet i Skærbæk før, siger øjenvidne Thomas Jensen, som bor i stationsbyen.

Ifølge vagtchefen ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Søren Strægaard, har politiet efter en længere politijagt stoppet en mandlig bilist i en stjålen Audi SQ5.

Ifølge vagtchefen startede biljagten på den sønderjyske motorvej, hvor den 43-årige fører af den stjålne Audi kørte med politiet i hælene. Politijagten blev, efterhånden som tiden gik, udvidet med yderligere patruljevogne, så der til sidst var otte patruljevogne og et par motorcykler involveret i jagten tværs over Sønderjylland. Jagten endte altså til sidst i Skærbæk. Her overgav den 43-årige sig uden yderligere dramatik, fortæller Søren Strægaard.

Også Flemming Pedersen overværede det massive politiopbud torsdag middag. Han havde netop stillet bilen fra sig og var på vej ind i Fakta, da han så en gruppe unge mennesker og to politibiler.

- Det må være en knallertrazzia, tænkte Flemming Pedersen og fortsatte sin tankerække - eller også var det en øvelse.

- Men de var lidt for aktive til, at det var en øvelse, ræsonnerer Brønsborgeren og tilføjer, at der sjældent er mere end én politipatrulje i Skærbæk.

Hvor Audi SQ5-eren - der i øvrigt har over 300 hk og en topfart på 250 km/t - er stjålet, og hvor den anholdt mand er fra, har det ikke været muligt at få oplyst.

Annonce
En bilist i en stjålet Audi SQ5 udløste torsdag en stor politijagt på tværs af Syd- og Sønderjylland. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Efter lokalplanbommert: Varde Bolig Administration lægger Ingeniørgruppen på køl

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Annonce