Annonce
112

Vanvidsbilist på flade dæk foran skole: - Det larmede som om der kom fem Harley Davidson-motorcykler

To unge mænd skabte med høj fart foran skolen og svømmebadet skræk og rædsel i Toftlund. En snarrådig elev filmede vanvidskørslen og har afleveret optagelserne til politiet.

TOFTLUND: - Det larmede som om der kom fem Harley Davidson-motorcykler.

Sådan siger Mattias Lund fra 9. Z på privatskolen STUK i Toftlund om en vanvidskørsel på halvflade dæk, som han og en række kammerater blev vidne til mandag eftermiddag.

- En bil med en trailer, hvor der var en rød Puch Maxi på, smadrer med 60-80 km/t. forbi skolen og hallen ned forbi svømmebadet. Her kørte de lige igennem en kæde, der var hængt foran skovvejen. Det var helt vildt, fortæller Mattias Lund.

Trods flere skader fra påkørslen fortsatte bilen ind i skoven. Senere skulle det vise sig, at den var stoppet op ved en mindre sø. Her efterlod de to mænd traileren og smed knallerten i vandet.

Annonce

Optog det

Efter at have været i skoven i et par minutter vendte bilen, en mindre Fiat, tilbage. Nu gik turen atter med vanvidstempo og delvist ødelagte dæk atter forbi svømmebade og hallerne. Bilen blev kort efter fundet efterladt ved det tidligere asylcenter.

Mattias Lund fulgte den vilde aktion lidt på afstand. Efter den første forbikørsel tøvede de ikke et sekund og ringede omgående til politiet. Da bilen med to unge mænd om bord vendte tilbage fra skoven, stod de ydermere klar med en mobiltelefon.

- Politiet kom forholdsvis hurtigt, og de har fået optagelsen, lyder det var Mattias Lund, der hører i Arnum.

Inden ordensmagten nåede frem, havde politiet bedt ham og kammeraterne om at se sig om nede i skoven. Derfor kunne eleverne også straks sætte betjentene ind i situationen, herunder hvor trailerne stod og at knallerten var havnet i vandet, da de dukkede op.

Bilen havde et sæt nummerplader, den ikke burde have, og knallerten var stjålet, skulle det senere vise sig.

Mattias Lund og kammeraterne kunne også hjælpe med at beskrive de to unge mænd, der befandt sig i bilen. Manden på passagersædet var meget mørk i huden, og han var iført en sort hættetrøje. Manden bag rattet havde lyst hår.

- Mere kunne jeg ikke se, fortæller Mattias Lund.

Spor i sagen

Hos Syd- og Sønderjyllands Politi bekræfter vagtchef Bjørn Pedersen elevernes observationer.

- Bilen blev fundet på Tankegangen, og det viste sig, at den havde to forskellige nummerplader. To mænd er undsluppet. Vi havde hunde ude i området, men det gav ikke noget resultat. Vi har dog nogle spor og nogle oplysninger at arbejde med, lyder det fra vagtchefen.

Billedet viser den grålige Fiat Idea drøne forbi Toftlundhallerne. Bilen blev få minutter senere fundet efterlad tæt på det tidligere asylcenter i Toftlund. Videoen med vanvidskørslen kan ses på www.jv.dk/toender Foto/Video: Mattias Lund
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce