Annonce
Annoncørbetalt indhold

Vild, vildere, vildest: Universe har Europas største samling af virtual reality-oplevelser

Universe har Europas største samling af VR-oplevelser, og de lover, at det kun bliver vildere og vildere
En selvdesignet rutsjebanetur, en flyvetur med paraglider og en gåtur på en planke på toppen af en skyskraber i 80 etagers højde. Universe er fyldt med vilde virtual reality-oplevelser, og du er inviteret med til at dykke ned i Europas største samling. Tør du?

- I Universe jager vi en intens, ægte og fri virtual reality-oplevelse. Og nu da vi har førertrøjen på med Europas største samling af VR-oplevelser, kan vi lige så godt blive i den position. Det bliver kun vildere og vildere, og det er fantastisk at se gæsterne opleve denne her teknologi!

Sådan siger projektleder Troels Nim Andersen fra Universe på Als, og det er med en vis portion stolthed, at oplevelsesparken på den lille ø har fået VR-førertrøjen i Europa. Faktisk startede eventyret tilbage i 2016, hvor de i Universe introducerede VR for første gang. På det tidspunkt havde de længe drømt om at lege med det, og da high-end-oplevelser endelig kom inden for rækkevidde, åbnede de legepladsen for gæsterne. Og de var begejstrede.

- Vi havde to flysimulatorer, hvor gæsterne fik en oplevelse af at sidde i et russisk SU27-jetfly. De fik VR-briller på og blev placereret i et flysæde og havde den rigtige styrepind og det rigtige gashåndtag. Det var en meget overbevisende flyvetur, og når man var ved at styrte, så føltes det også sindssygt virkeligt. Hele oplevelsen var fantastisk at kunne give vores gæster, så vi besluttede, at vi skulle give den gas med VR i 2017 og fyldte hele vores udstillingsbygning op med 13 VR-huler på 3x3 meter med high-end overalt, fortæller Troels Nim Andersen.

Højdeskræk og hjernespind

Et af de helt store tiltag i 2017 var Richie’s Plank Experience, som stadig er et af de store trækplastre i VR-udstillingen. Benene ryster, håndfladerne bliver svedige, og hjertet banker ekstra hårdt på de fleste, når de skal gå på en planke på toppen af en skyskraber i 80 etagers højde. Faktisk smiler Troels Nim Andersen bare ved tanken om mange af de gæster, der igennem de sidste par år har begivet sig ud på planken.

- Richie’s Plank giver dig mulighed for at opleve spændingen ved at gøre det umulige. Man får VR-briller på og kører op med en VR-elevator, og når døren åbner, så er planken lige udenfor, og den skal du så gå ud på. For os er det vigtigt at blande det fysiske element med det virtuelle, så vi har bygget en planke, som er i samme størrelse som den i VR. Det betyder, at vi snyder hjernen lidt ekstra, for planken begynder at give sig lidt, og det reagerer både krop og hjerne på, fortæller projektlederen.

Gå planken ud

En tur ud på planken skal gerne munde ud i et hop fra 80 etagers højde, men der er faktisk en del, der ikke tør at gå planken ud, selvom der fra planke til gulv kun er 15 millimeter. Det er ifølge projektlederen også her, det bliver virkelig sjovt at være tilskuer. - Vores egen gartner i Universe lagde sig ned på maven i VR-elevatoren, og så kravlede han ud og kiggede ud over kanten og kravlede ind igen. Der viste planken os, hvad VR i virkeligheden kan på sanseindtryk. Det er en nervepirrende oplevelse, og hjernen tror 100 procent på det, konstaterer Troels Nim Andersen og tilføjer med et grin, at det er en god måde at teste sin højdeskræk på.

Race (V)rooom

Mens Richie’s Plank Experience var et af de helt store tiltag i 2017, så var Race Room den største egenkreation i Universe. Her handler det om hestekræfter, tungen lige munden og VR-ræs mod hinanden. Også en speciel og helt fantastisk oplevelse ifølge projektlederen.

- Du bliver racerkører, du får sved på panden af det, og det virker farligt. Nogle giver den fuld gas, andre slipper rattet og skriger, og så er det også nogle, der bare kører langsomt, fordi de simpelthen ikke skal nyde noget af det her. Der er 10 sæder ved siden af hinanden og samtlige 10 biler kan køre mod hinanden, så man fornemmer denne her sammenhæng mellem mennesker i spillet, hvilket gør oplevelsen endnu mere intens, siger Troels Nim Andersen.

Verdens første VR-paradrop

I 2018 besluttede de i Universe, at der skulle endnu flere VR-oplevelser ind i den store udstillingshal. De ville indføre noget endnu mere fysisk end det, de tidligere havde haft gang i, og derfor blev paradroppen født. Faktisk er det verdens første VR-paradrop med en imponerende flyvetur hen over et kuperet landskab, hvor gæsterne kan styre paraglideren op og ned.

- I vores version kan du ryge 3-4 meter op og ned i luften alt efter, hvordan du styrer. Så når du sidder i sædet, bevæger det sig faktisk fysisk op og ned, og det handler igen om at blande det fysiske med det virtuelle. Det giver et kæmpe sus i maven, når man er lige ved at flyve ind i en bro, og så tager man alt, hvad man kan i begge håndtag og ryger 2,5 meter op i luften, fortæller Troels Nim Andersen.

Streger uden begrænsninger

En rutsjebanefølelse er et mildt ord for det allernyeste medlem i VR-familien i Universe. I 2019 blev VR-coasteren født, og den er med Trols Nim Andersens ord en oplevelse, hvor man selv bestemmer smerten. Hele oplevelsen starter med en skærm, hvor man tegner sin egen rutsjebanetur og dermed selv bestemmer, hvor vild turen skal være. Man kan ifølge Troels tegne loops og sving lige så tosset, man vil. VR-coasteren har ingen fysikbegrænsninger, så hvis du vil have det vildt, så bliver det vildt.

- Det er igen fysisk, for hele sædet kan bevæge sig – og det er simpelthen en vanvittig oplevelse! Man kan man godt blive lidt overrasket over sine egne streger, og så kører den altså temmelig stærkt, pointerer Troels Nim Andersen og afslører, at VR-coasteren har været et kæmpe hit. - Hvis folk tager tur nummer to, så ved vi, at det virker, og det gør de!

Værd at vide om Universe

Universe Science Park er en naturvidenskabelig oplevelsespark i Nordborg på Als, hvor børn og voksne leger sig til mere interesse for videnskab og teknologi.

Fonden Universe Science Park er en non-profit selvejende fond med det formål at begejstre børn og unge for naturvidenskab, teknologi og iværksætteri. Oplevelsesparken er fyldt med oplevelser, der fascinerer, involverer og underholder inden for temaerne: Science, Technology, Engineering og Math (STEM). Oplevelsesparken har årligt over 125.000 gæster, hvoraf de ca. 10 procent er skolebesøg.

Se mere på www.universe.dk

Annonce