Annonce
Tønder

Vilde billeder: Pølsepavillon blev flammernes bytte

Flammerne stod meterhøje ud af den brændende bygning og kunne ses på lang afstand. Politiet mener, at branden er påsat. Foto: Flemming Andersen
Naboerne måtte evakueres, da en grillpavillon i Løgumgårde tidligt fredag morgen pludselig stod i flammer. Bygningen er udbrændt og politiet mener, at der er tale om en påsat brand.

LØGUMGÅRDE: Flammerne stod meterhøje og kunne ses fra stor afstand, da der fredag morgen udbrød brand i en grill-pavillon på Teglgårdsvej i Løgumkloster. Det var en forbipasserende, der opdagede branden og slog alarm. Klokken var 4.21.

- Da vi nåede frem, var hele bygningen overtændt, og der var risiko for, at ilden ville brede sig til nabohuset. Vi fik evakueret beboerne og koncentrerede os i første omgang om at sikre huset, fortæller indsatsleder ved Brand & Redning Sønderjylland, Thomas Krakow, Tønder.

Selve grillpavillonen stod ikke til at kunne reddes.

- Der er stort set kun en bagvæg tilbage, siger Thomas Krakow.

Løgumklosters frivillige brandfolk stod for slukningsindsatsen, der stod på i to timer.

- Der kan være mange brandlommer, så vi ville være helt sikre på, at alt var slukket, inden vi tog derfra, lyder det fra indsatslederen.

Annonce
Da vi nåede frem, var hele bygningen overtændt, og der var risiko for, at ilden ville brede sig til nabohuset.

Thomas Krakow, indsatsleder, Brand & Redning Sønderjylland

Formentlig påsat

Som branden udviklede sig, er den formentlig opstået i kunde- og serveringsområdet, og altså ikke i den del af bygningen, hvor køkkenet og de elektriske installationer befinder sig.

Blandt andet på den baggrund er der ifølge politikommissær Thomas Berg fra politiets områdecenter Syd, Sønderjylland, mistanke om, at der er tale om en påsat brand.

- Det vurderer patruljen, der har været ude på stedet, og det skal nu undersøges nærmere, siger Thomas Berg.

Den forestående undersøgelse er også årsag til, at politiet har afspærret området omkring den udbrændte pavillon, hvor der indtil videre er adgang forbudt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce