Annonce
Vejen

Vilde promiller: Mand blev taget med masser af alkohol i blodet to gange på få dage

To gange i løbet af få dage målte politiet promiller omkring de tre på manden fra Randers. Foto: Kim Haugaard
Manden havde en promille på intet mindre end 3,26.

VEDERSØ: To gange i løbet af få dage blev en 48-årig mand fra Randers stoppet af politiet sidste sommer med mistanke om spirituskørsel. Og politinæserne tog ikke fejl. Hverken første eller anden gang.

På Esbjerg-motorvejen ved Vejen blev manden 1. juli 2019 standset med en promille på ikke mindre end 2,91. Det fik politiet til at inddrage hans kørekort på stedet.

Men allerede få dage senere, fredag 5. juli, blev han igen stoppet af ordensmagten med endnu flere promiller i blodet. Denne gang var det på Vedersø Klitvej ved Vedersø. På stedet blæste han promille op til over to, men den blodprøve, han kort efter afgav på politistationen i Holstebro, viste, at det stod langt værre til.

Promillen nåede nemlig helt op på 3,26, hvilket for de flestes vedkommende ville betyde bevidstløshed. Manden blev ved den lejlighed også sigtet for at køre uden førerret, ligesom politiet på stedet valgte at konfiskere hans bil.

Huskede ikke spritkørslen

I første omgang nægtede den 48-årige mand sig skyldig i sigtelserne om spirituskørsel med den begrundelse, at han ikke kunne erindre de to forhold. Men da han for nylig stod i retten i Herning, erkendte han begge forhold.

Det har givet en straf på 60 dages betinget fængsel med en prøvetid på to år. Desuden har han fået en bøde på 11.500 kroner og en frakendelse af kørekortet i fem år.

Manden har indvilget i at gå i alkoholbehandling, hvilket, ligesom konfiskationen af hans bil, er en del af dommens betingelser.

Forsiden netop nu
Danmark

Højeste antal nye coronatilfælde siden starten af oktober: Statsministeren er bekymret

Varde

Så er det nu: Syv dage til Rema åbner

Indland

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil