Annonce
Kultur

Vildlaksen får sin egen konference i Skjern

2019 er internationalt vildlakseår, og det markeres i Skjern, når der er laksekonference i Innovest fredag 11. oktober. Arkivfoto: Morten Stricker
Danmark er et af de få steder, hvor det går godt for den vilde laks på verdensplan - og nu bliver der dedikeret en hel dag til den populære fisk.
Annonce

Skjern: Det er nok gået de flestes næse forbi, at 2019 er udråbt til internationalt vildlakseår, men det er ikke for sent at rette op på dette.

Fredag 11. oktober inviterer Dansk Laksefond og Danmarks Center for Vildlaks til konference om vildlaksens ve og vel i havet og de danske vandløb.

- Konferencen er i to dele: en hvor vi ser på, hvad har vi gjort og får lov til at klappe os selv lidt på ryggen, og en anden del, hvor vi ser på, hvad kan der ske i fremtiden, så vi kan være på forkant med udviklingen, fortæller Søren Larsen, der er fiskemester og daglig leder af Danmarks Center for Vildlaks i Skjern.

Annonce

En truet fisk

Konferencen bliver holdt i samarbejde med den international laksesammenslutning NASCO (North Atlantic Salmon Conservation Organization), der står for arbejdet med at bevare de nordatlantiske laksestammer, som også de danske laks er en del af.

Der er i høj grad grund til en konference om de vilde laks, for det ser ikke for lyst ud for den store fisk.

"Den vilde atlantiske laks er truet fra mange sider, og der kræves fortsat en stor indsats for at sikre bestandene. Den positive udvikling i Danmark er unik, hvilket er blevet bemærket mange steder i verden", står der i invitationen til konferencen, som er den eneste af sin slag i Danmark.

Det kan dog ikke tages for givet, at den danske laksebestand har det godt, og i øjeblikket ser man blandt andet en mystisk sygdom, som giver fiskene skader på kroppen.

Annonce

Mange lakseaktører

Selve laksekonferencen finder sted i Innovest fredag 11. oktober klokken 9-16. Miljøminister Lea Vermelin (S) er inviteret, og derudover vil en lang række danske og internationale aktører som Danmarks Naturfredningsforening, DTU Aqua, Danmarks Sportsfiskerforbund være repræsenteret, og desuden vil borgmester Hans Østergaard (V) dukke op og fortælle om laksens betydning i Ringkøbing-Skjerns våbenskjold.

Hele programmet kan findes på hjemmesiden vildlaks.dk, hvor det er muligt at melde sig til mod betaling. Alle er velkomne.

Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Trængte hoteller og campingindehaver raser over omstridt overnatningskrav: - Det er for let at snyde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Efter brutalt corona-knæk blomstrer turistbranchen igen: Udlejere jubler over reddet og forlænget højsæson

Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce