Annonce
Nordtyskland

Vildt slagsmål om p-plads: Duellerede med høtyv og kniv

Modelfoto: Colourbox.

KIEL: Hvem havde retten til en ledig parkeringsplads? Det spørgsmål duellerede tre mænd i weekenden om med henholdsvis en høtyv og en kniv som våben. Episoden fandt sted i den slesvig-holstenske hovedstad, Kiel.

Her kom en 46-årig mand sent fredag aften hjem og kunne til sin irritation konstatere, at der stod en fremmed bil på hans private parkeringsplads. Som hævn placerede den 46-årige sin bil sådan, at det fremmede køretøj ikke kunne slippe bort. Den efterfølgende morgen afslørede højlydte råb, at den fremmede bils ejer havde indfundet sig.

Den 46-årige gik ud for at konfrontere parkeringssynderen, der var i selskab med endnu en mand.En af de to mænd trak en kniv, hvorefter den 46 greb til høtyven og påførte de to mænd på henholdsvis 34 og 19 år overfladiske skrammer..

Den 46-årige er nu sigtet for ulovlig tvang og farlig legemesbeskadigelse. Han er også sigtet for hærværk, fordi han i tumulten smadrede en bilrude.

Den 34-årige og den 19-årige er begge sigtet for trusler.

/DPA

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tunnel bliver en klar gevinst

Tysklands rigsrevision, Bundesrechnungshof, har kørt tunnellen under Femern Bælt gennem et regneark og fundet ud af, at den faste forbindelse ikke nødvendigvis kan betale sig set fra den tyske side af grænsen. Revisionen har kalkuleret, at det vil koste omregnet godt 26 milliarder kroner at gennemføre den nødvendige udbygning af veje og jernbaner. Den udgift står muligvis ikke mål med gevinsterne fra en fast forbindelse, mener man. Dette har skabt fornyet røre om projektet blandt tyske politikere. Her har De Grønne hele tiden været skeptiske og kræver nu, at planen tages op til fornyet overvejelse. Set med danske briller minder det om den debat, der udspandt sig før byggeriet af Storebæltsbroen. Den var helt overflødig, det var så hyggeligt at drikke dårlig kaffe på DSB’s færger, og brobyggeriet kunne ødelægge vandmiljøet, lød nogle af argumenterne dengang. I dag ville næppe nogen undvære broen, der ikke kun fysisk, men også mentalt har bundet Danmark meget bedre sammen. År for år sætter trafikken rekord, og investeringen på over 26 milliarder frem mod åbningen i 1998 bliver derfor tilbagebetalt noget hurtigere end de 37 år, der oprindelig blev budgetteret med. Ganske det samme vil formentlig ske for tunellen under Femern Bælt. Naturligvis skal den slags megaprojekter gennemtænkes grundigt. Alle aspekter i forbindelse med såvel økonomi som økologi må tages i betragtning. Ikke desto mindre er der ikke nogen grund til dommedagsscenarier, viser erfaringerne fra Storebælt. Naturligvis er det en indlysende fordel for såvel Danmark som de øvrige, nordiske land, at der bliver nemmere fysisk adgang til det vigtige, tyske eksportmarked. Derfor er Danmark også villig til at finansiere tunnelbyggeriet. Men det handler ikke kun om penge. Vi har meget tilfælles med vores tyske nabo og kan inspirere hinanden til gensidig gavn. Det ved vi i det dansk-tyske grænseland. Samme oplevelse fortjener det grænseland, hvor indbyggerne indtil videre er adskilt af vand.

Annonce