Annonce
Kolding

Villaejere i Rebæk er dybt uenige med deres grundejerforening om Marina City

Efter at JydskeVestkysten i sidste uge omtalte, at villaejerne i Rebæk er på barrikaderne mod Marina City, har flere henvendt sig til JV og fortalt, at de bestemt ikke hører til blandt modstanderne. Og på grundejerforeningens Facebook-side har der været en afstemning, hvor 47 har svaret ja til, at de synes, at Marina City er en god idé, mens syv svarer dårlig idé. Arkivfoto: Søren Gylling
Bestyrelsen for grundejerforeningen i Rebæk har gjort indsigelse mod Marina City på sine 155 medlemmers vegne. Det er mange af beboerne i området dybt uenige i. - Jeg er ked af, at vi herude bliver fremstillet som nogle, der altid er sure og negative, siger én af dem.

Kolding: Bestyrelsen for grundejerforeningen i Rebæk har langt fra alle sine 155 medlemmer bag sig i sin protest til Kolding Kommune mod Marina City-projektet.

Efter at JydskeVestkysten i sidste uge omtalte, at villaejerne i Rebæk er på barrikaderne mod Marina City, har flere henvendt sig til JV og fortalt, at de bestemt ikke hører til blandt modstanderne. Og på grundejerforeningens Facebook-side har der været en afstemning, hvor  47 har svaret ja til, at de synes, at Marina City er en god idé, mens syv svarer dårlig idé.


Jeg er ked af, at vi som borgere herude bliver fremstillet som nogle, der altid er sure og negative. Jeg har ikke mødt en eneste, der er imod Marina City.

Lars Janus Pedersen, beboer i Rebæk


Afstemningen er fulgt op med bemærkninger fra mange Rebæk-borgere om, at "vi er kun positive om projektet", "hilser absolut projektet velkommen", og "jeg vil stærkt anbefale, at grundejerforeningen trækker deres indsigelse tilbage". Mange kritiserer i kraftige vendinger, at bestyrelsen ikke har forhørt sig hos medlemmerne, før den sendte sin indsigelse afsted til kommunen.

Annonce

Ked af det

Det er Lars Janus Pedersen, der har oprettet afstemningen på grundejerforenings lukkede Facebook-side.

- Jeg er ked af, at vi som borgere herude bliver fremstillet som nogle, der altid er sure og negative. Jeg har ikke mødt en eneste, der er imod Marina City. Jeg synes, det er så fedt, at nogle gider at tænke lidt store tanker om udvikling af Kolding by, og det er simpelthen ikke i orden, at grundejerforeningens bestyrelse bruger projektet som løftestang for egne politiske holdninger, mener Lars Janus Pedersen, som opfordrer til, at bestyrelsen sikrer sig sine medlemmernes opbakning, før en indsigelse sendes afsted en anden gang.

Annonce

Demokratisk valgt

Ejvind Christensen, der ligeledes bor i Rebæk, er enig.

- Som beboer i Rebæk er jeg ikke blevet spurgt, om jeg er tilhænger eller ej.  Jeg deler absolut ikke bestyrelsens holdning og er vidende om, at flere heller ikke gør. Så jeg er ked af, at alle slås over en kam. Jeg mener, at fornyelse og forskønnelse vil være en fordel for os, der skal se på Marina City, siger han.

Grundejerforeningens formand Richardt Nørgaard siger, at bestyrelsen har forsøgt at varetage foreningens interesser på bedste vis.

- Sådan er det vel i en demokratisk valgt bestyrelse, siger han.

Men når det nu viser sig, at I ikke har medlemmerne bag jer i så vigtig en sag, vil du så gøre det om, hvis du kan?

- Jeg ved ikke, om en bestyrelse altid skal gå ud at spørge medlemmerne, før den træffer en beslutning. Jeg tror ikke, jeg ville gøre det anderledes i dag, for man må jo formode, at de valgte bestyrelsesmedlemmer repræsenterer medlemmerne.

Det virker ikke sådan?

- Vi repræsenterer nok ikke alle, men man skal huske, at der blandt vores medlemmer også er nogle, der dårligt nok ved, hvad Facebook er. Vi har gjort det så godt, vi kunne, siger Richardt Nørgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Styrelse sender 27 medarbejdere til Skovparken og Munkebo for at stoppe smittespredning: Her har man endnu ikke fået bugt med smitten

Annonce