Annonce
Esbjerg

Villakvarter skuffet over Aldi: De burde udvise fornuft i stedet for at mase sig ind, hvor de er uønskede

Aldi vil være lige her på hjørnet af Spangsbjerg Kirkevej og Højtoftevej overfor Netto og ikke på den anden side af den bagvedliggende Stormgade. Det har Aldi nu meddelt Esbjerg Kommune efter et møde med kommunens tekniske direktør og stadsarkitekten. Foto: Google Streetview
Aldi har på et møde på Esbjerg Rådhus meddelt, at dagligvarekæden ønsker at fastholde sin nuværende placering af en omdiskuteret butik i Højvangskvarteret. Beboerne i det nabobeliggende kvarter siger, at det fortæller alt om Aldi, at kæden trods modstand vil mase sig ind, hvor kæden er uønsket.

Esbjerg: Aldi fastholder, at dagligvarekæden ønsker at opføre en omdiskuteret 1200 kvadratmeter stor moderne butik overfor Netto på Højtoftevej på hjørnet af Spangsbjerg Kirkevej i Esbjerg.

Det fremgår af et referat fra et møde i sidste uge med deltagelse af Erik Jespersen, direktør i Teknik & Miljø, og stadsarkitekt, Morten Harder, begge Esbjerg Kommune, og Aldis regionale udviklingschef, Carina Busk.

Mødet mellem parterne havde til formål at afdække, om Aldi kunne være interesseret i en alternativ placering i stedet for den planlagte på Højtoftevej, som har mødt massiv modstand fra det tilstødende villakvarter.


Det siger en del om Aldi, at de tilsyneladende er fuldstændig ligeglade med, at beboerne i området ikke ønsker, at der etableres en Aldi i området. De burde udvise fornuft i stedet for at mase sig ind steder, hvor de er uønskede.

Peter Boe Christensen, talsmand for villaejerene


Beboerne i villaområdet i det populære Højvangskvarteret frygter for både støjgener og trafiksikkerhed, og de mener, at den planlagte Aldi vil ødelægge deres lukkede og harmoniske villakvarter.

Af mødereferatet fremgår det, at Esbjerg Kommune har modtaget forslag om, hvorvidt Aldi alternativt kunne placeres på et i referatet ikke nærmere defineret areal vest for Stormgade.

Annonce

Ikke attraktiv for Aldi

Men det er Aldi altså ikke interesseret i, fremgår det:

”Carina Busk oplyste, at placeringen muligvis i et langt tidsperspektiv kunne blive relevant under forudsætning af en væsentlig boligudbygning omkring ”Lysningen."

Og videre hedder det i referatet:

"Den ønskede placering ved Højtoftevej er ikke alene i overensstemmelse med den gældende kommuneplan, men også i tråd med planlovens intentioner om at placere dagligvarebutikker i gå- og cykelafstand fra boligområder. Den alternative placering vurderedes på den baggrund ikke at være attraktiv for Aldi”.

Derfor vil Teknik & Miljø-forvaltningen i Esbjerg Kommune nu fremlægge det nuværende forslag til lokalplan og kommuneplantillæg for Plan & Miljøudvalget med henblik på offentlig høring.

Annonce

Strider mod sund fornuft

Og den information er man blandt beboerne i villakvarteret ikke ret glade for. De havde håbet på, Aldi kunne se meningen i en anden placering med større afstand til beboelse.

- Det er ærgerligt, og det siger en del om Aldi, at de tilsyneladende er fuldstændig ligeglade med, at beboerne i området ikke ønsker, at der etableres en Aldi i området. De burde udvise fornuft i stedet for at mase sig ind steder, hvor de er uønskede, meddeler Peter Boe Christensen, talsmand for villaejeren i en skriftlig fremsendt kommentar.

Peter Boe Christensen håber nu, at politikerne kan se, at Aldi-projektet strider imod sund fornuft, oplyser han.

Området, hvor Aldi ønsker at bygge sin dagligvarebutik, og hvor Aldi har indgået betingede købsaftaler med fem villaejere, blev for mange år siden udlagt som centerområde i forbindelse med en revision af kommuneplanen. Dette forhold er kommet gevaldigt bag på beboerne, som har kritiseret, at de ikke i sin tid fik direkte besked om denne væsentlige planmæssige ændring i området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Regeringen vil tvinge tyske præster til at oversætte deres prædikener: - Det ville være en disrespekt uden lige

Annonce