Annonce
Esbjerg

Villakvarter vil have politikerne til at hælde Aldi-butik af brættet inden høring

Beboerne i Højvangskvarteret, som bliver de nærmeste naboerne, til den påtænkte Aldi på Højtoftevej, har fået yderligere opbakning i deres indsigelse, og nu har de skrevet til Esbjerg Byråd, at de ønsker sagen stoppet, inden den sendes i høring. Arkivfoto: JV
Nu har omkring 240 beboere i Højvangskvarteret skrevet under på, at de ikke ønsker en ny Aldi i området. Samtidig opfordrer de Esbjerg Byråd til at standse sagen nu, inden den skal til politisk udvalgsbehandling og sendes i høring.

Esbjerg: Vejen til politikernes bord har været lang og besværlig for dagligvarekæden Aldis ønske om at opføre en ny 1.200 kvadratmeter stor butik på hjørnet af Spangsbjerg Kirkevej og Højtoftevej i Højvangskvarteret.

Og står det til de mange beboere i kvarteret, som i gennem længere tid har protesteret mod Aldi-projektet, bør sagen stoppes og hældes af bordet i Esbjerg Kommunes Plan & Miljøudvalget, inden det besluttes at sende sagen i offentlig høring.

Sådan lyder opfordringen i en mail sendt til samtlige medlemmer af Esbjerg Byråd. Mailen indeholder samtidig yderligere underskrifter fra beboere i Højvangskvarteret.

Annonce

"Vi borgere i Højvangskvarteret har fulgt den offentlige omtale af ovennævnte. Vi er klar over, at det snart skal besluttes, om der skal indledes en høring vedr. Aldis projekt. Vi håber, at sagen stopper allerede der, således at der slet ikke indledes nogen høringsfase. Vi skal ikke her gentage vores argumenter", skriver beboerne i mailen, som fortsætter:

"Vi har indsamlet yderligere underskrifter i kvarteret - se vedhæftede. Underskriftsprocenten blandt voksne beboere er meget høj - vi ligger på 90 - 95 procent. Så der er massiv borgermodstand. Det håber vi vil indgå med stor vægt, når der skal træffes afgørelse i sagen."

Udvalgsformand afventer

Ifølge talsmand for beboerne, Peter Boe Christensen, har omkring 240 skrevet under på, at de ikke ønsker den planlagte Aldi.

Beboerne i det populære villaområde frygter kort fortalt for både støjgener og trafiksikkerhed, og de mener tillige, at Aldi-butikken vil ødelægge et lukket og harmonisk villakvarter.


Jeg mener, at det er noget sludder, at vi skulle kortslutte nogen demokratisk proces. Vi er allerede langt bagud i forhold til Aldi, der jo tilsyneladende har haft en meget indgående dialog med kommunen i lang tid.

Peter Boe Christensen, talsmand for beboerne


Senest har Esbjerg Kommunes topembedsmænd haft et møde med Aldis regionale udviklingschef om en alternativ placering på den anden side af den nærliggende store indfaldsvej Stormgade. Men hertil har Aldi meddelt, at kæden fastholder den påtænkte placering på Højtoftevej overfor Netto, hvor Aldi desuden har indgået betingede købsaftaler med fem villaejere, hvis huse skal rives ned og erstattes af den 1.200 kvadratmeter store butik.

Men Karen Sandrini (S), der er formand for Plan & Miljøudvalget, vil ikke inden sagen lander hos politikerne sige, om den skal stoppes allerede der.

- Det kan jeg ikke udtale mig om, inden sagen kommer i udvalget. Når en sag kommer på dagsordenen vurderer vi den og tager stilling ud fra de oplysninger, der danner grundlag, siger hun.

Annonce

Vi er ikke inde i varmen

Beboernes talsmand forsvarer imidlertid, hvorfor han mener, at beboernes opfordring om at stoppe projektet ikke er et forsøg på at kortslutte en demokratisk proces med en høring.

- Jeg mener, at det er noget sludder, at vi skulle kortslutte nogen demokratisk proces. Vi er allerede langt bagud i forhold til Aldi, der jo tilsyneladende har haft en meget indgående dialog med kommunen i lang tid jfr. det gennembearbejdede projekt, der foreligger, hvor planændringer og køb af kommunal jord jo er forudsat. Vi forsøger bare at blive hørt. Og vi kan naturligvis ytre os, når det passer os. Aldi meddeler jo også løbende kommunen, hvad de mener. Og kommer sågar til møder med kommunen. Så meget er vi ikke inde i varmen, oplyser Peter Boe Christensen.

Det er endnu uvist, hvornår sagen skal behandles i Plan & Miljøudvalget.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Derfor er alle ansatte pillet ud af Sydbank hovedsæde i Esbjerg

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Peter har kastet anker midt i fjorden: Han kunne ikke holde ud at bo på land

Esbjerg For abonnenter

Millionerne er afsat, men firebørnsfamilien venter på femte år på cykelstien: Det er godt nok vildt, det skal tage så lang tid

Sydjylland For abonnenter

Danmark indkøbte i hemmelighed udskældt pigtråd til at holde flygtninge ude af landet: Dræberhegn opbevares i Skrydstrup

Sønderborg For abonnenter

Se billeder og video: Kom med ind i Alssundbroens hemmelige rum

Vejen

Svindel, korruption eller krænkende adfærd: Nu får kommunen en whistleblowerordning

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Esbjerg

Så er den gal igen: Indbrudstyve støvsugede strandvejen for dyre designerlamper – ligner bestillingsarbejde

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Varde For abonnenter

Der var ubetalte regninger for 50 millioner, da gigant-landbrug kollapsede: Hvorfor mistede én underleverandør ikke en øre?

Haderslev

13-årige Storm er klassisk sanger og går i talentklasse:  - Jeg ville bare gerne lave mere af det, jeg godt kan lide

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Kommentar: Der er ikke så meget at rafle om - det er blodig  alvor for SønderjyskE frem mod vinterpausen

Varde For abonnenter

Nabo om dispensation til 85 procent større byggefelt: At tillade sig at kalde det en mindre ændring – det er flabet

Haderslev For abonnenter

Balladen om naturnationalpark i Pamhule fortsætter: - Afslag blev givet på ufuldstændigt grundlag

Annonce