Annonce
Sydjylland

Ville gerne have fortsat med filippinske chauffører: Det sagde Karsten Beier i retten

På tredje retsdag ud af i alt 15 blev det administrerende direktør i Kurt Beier Transport A/S Karsten Beiers tur til at afgive forklaring. Avisen har her samlet nogle af de ting, han sagde.

1 Kunder frasagde filippinere

- Vi ville gerne fortsætte med de her chauffører. Kunderne var glade for dem, for de talte godt engelsk. Men det er klart, at når sådan noget her bliver rullet ud i medierne, så vælger kunderne at sige, at de ikke vil bruge dem.

Administrerende direktør i Kurt Beier Transport A/S, Karsten Beier, var den sidste af de fire tiltalte, som skulle afgive forklaring ved Retten i Sønderborg. Han fortalte, at virksomheden ikke længere har filippinske eller srilankanske chauffører ansat, men at selskabet faktisk godt kunne have tænkt sig at fortsætte med det. Men efter sagens begyndelse i 2018 har kunderne ifølge direktøren ikke været meget for at bruge de asiatiske chauffører.

2 Efterspurgte engelskkundskaber

- Det er ikke nogen hemmelighed, at der altid har været chauffør-mangel i Europa. Vi havde svært ved at rekruttere, så vi kiggede andre steder hen, da vi skulle bruge chauffører til vores biler selvfølgelig. Nogle kunder efterspurgte chauffører, som talte godt engelsk - det gør østeuropæere ofte ikke.

Baggrunden for, at Kurt Beier Transport A/S begyndte at arbejde på at rekruttere filippinske og srilankanske chauffører omkring år 2015 var, at virksomheden havde svært ved at finde chauffører via de kanaler, den var vant til at benytte. Og Karsten Beier fortalte onsdag, at en anden årsag var, at selskabets kunder ofte efterspurgte chauffører med gode engelskkundskaber, og at filippinere ifølge ham typisk har dette.

3 Oprydning på værelser

- Jeg var der en gang om måneden, men jeg var ikke inde på hvert værelse for at kigge.

Flere af de tiltalte har forklaret, at der var fast rengøring på Kurt Beier Transports adresse i Padborg, men at denne rengøring ikke ville gå og fjerne for eksempel tasker og andre sager, hvis disse lå i vejen for rengøringen. På samme måde var det ifølge de tiltalte de udenlandske chaufførers eget ansvar at stå for oprydningen på de enkelte værelser på lokationen. Onsdag fortalte Karsten Beier i ovenstående citat, at han altså fast i perioden var i Padborg en gang om måneden, men at han ikke tjekkede chaufførernes værelser.

Kurt Beier-sagen startede i oktober 2018, hvor politiet foretog en aktion på virksomhedens adresse i Padborg. Foto: Fagbladet 3F

Annonce
Sydjylland For abonnenter

En families liv med Lego: Læs her uddrag af bogen om familien bag verdens største legetøjsproducent

Danmark

Lørdagens coronatal: Antallet af indlagte falder til det laveste siden midt i august

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Fabrik må sige nej til ordrer på grund af mangel på faglærte: - To ledige job kan barbere fem procent af omsætningen

Aabenraa For abonnenter

Bevæbnet militær ruinerede familiens hjem: Syv år senere er de fuldt integrerede i Danmark - men risikerer nu at blive sendt tilbage

Sønderborg

Nybyggeri i historisk bymidte: Firma får ja til at opføre fem etageejendomme

Varde

Kendt fastfood-firma må flytte efter naboklager: Kok siger farvel til den by, hvor navnet ellers blev slået fast

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Tønder For abonnenter

Eksplosivt: Tyskere køber huse i Tønder som aldrig før

Erhverv For abonnenter

Kim har fået rigtig travlt med golf og gastronomi: Nu bliver 'familien' lagt på is

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejen For abonnenter

Lottes lille datter kæmper med spiseproblemer: - Fagfolk siger, at hun kun lige spiser, så hun kan holde sig kørende og overleve

Sport

Nekrolog: Dansk cykelsport har mistet sit joviale anker

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Rutineret lejesvend vil ikke bare slukke en brand. Han vil blive i SønderjyskE, og han mener ikke, at alderen er et problem

Billund For abonnenter

Se drone-video: Sådan ser Gyttegård Plantage og Grene Sande ud fra luften

Sønderjylland For abonnenter

Sønderjyder med succes: Mesterkokke med Michelin-stjerner opvokset i samme mindre by

Annonce