Annonce
Haderslev

Vilstrup Bacon sælger dødspakker

Allan Ungstrup håber, at der findes en hurtig løsning, så han igen kan få bragt sine baconpakker ud til kunderne. Arkivfoto: Jacob Schultz

Fredag i næste uge lukker PostNord for udbringning af varer fra små fødevarevirksomheder. Det rammer blandt andet Vilstrup Bacon, indtil en anden løsning findes.

Vilstrup: Dødspakker af bacon. Det lyder lidt drastisk, men er ikke desto mindre, hvad firmaet Vilstrup Bacon tilbyder kunderne indtil fredag i næste uge.

Årsagen er, at PostNord den 30. juni stopper med at bringe pakker ud for mindre fødevarevirksomheder. Dermed står blandt andre Vilstrup Bacon med håret i postkassen, indtil der er lavet aftaler med nye distributører.

- Det er noget værre noget. Vi har åbnet en webshop i maj og får ordrer ind hver dag, men efter 30. juni kan vi altså ikke tilbyde kunderne at bringe varerne ud, siger indehaver af Vilstrup Bacon, Allan Ungstrup.

De såkaldte dødspakker bliver dog bragt ud med PostNord til og med den 30. juni. Pakkerne består af forskellige produkter - blandt andet vildsvinebacon, som Vilstrup Bacon sidste år vandt en pris for i fødevarekonkurrencen Sol over Gudhjem.

Annonce

Dødspakkerne

Dødspakkerne fra Vilstrup Bacon indeholder blandt andet supermodnede produkter som økobacon, vildsvinebacon, livarbacon og toscansk bacon.Der står ikke "dødspakker" på pakkerne - det er blot et ord, som Allan Ungstrup bruger i markedsføringen.

Dødspakkerne skal bestilles senest den 27. juni, og PostNord bringer de sidste pakker ud den 30. juni.

www.vilstrupbacon.dk kan man læse mere og bestille varerne.

Føler sig svigtet

Allan Ungstrup og de øvrige fødevareprocenter, som er ramt, føler sig svigtet af PostNord.

- Det er jo en statslig virksomhed, og derfor mener vi, at PostNord har en forpligtelse til at fortsætte, indtil en anden løsning er fundet, siger Allan Ungstrup.

Organisationen SMV Fødevarer, som repræsenterer de mindre og mellemstore fødevareproducenter, er gået ind i sagen og har forsøgt at råbe politikerne op.

- Vi har lige fået et svar fra Transportministeriet, men herfra får vi ingen hjælp. Ministeriet siger, at udbringning af fødevarer er en urentabel forretning for PostNord, og derfor skal PostNord ikke udføre opgaven, siger markedschef i SMV Fødevarer, Mads Illum Hansen.

Han forudser dog, at der er lys for enden af tunnelen.

- Vi forhandler med et par firmaer om distribution, og måske har vi en løsning i august, siger Mads Illum Hansen.

Allan Ungstrup håber, at en ny distributør snart er klar til at tage over.

- Hvis vi bare kan få bragt varer ud et par gange om ugen, er vi tilfredse, siger Allan Ungstrup - som understreger, at han har været tilfreds med servicen fra PostNord.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Annonce