Annonce
Sønderborg

Vindbranchen leverer leder af Center for Industriel Mekanik

Center for Industriel Mekanik på Alsion har hentet en leder fra erhvervslivet i arbejdet med at uddanne de for området så nødvendige ingeniører. Pressefoto
Professor Thomas Buhl kommer fra en lederstilling hos LM Wind Power og skal stå for den strategiske udvikling af Center for Industriel Mekanik (CIM) på Alsion.

Sønderborg: Det er lykkedes Syddansk Universitet (SDU) Sønderborg at hente en kapacitet fra industrien til at stå i spidsen for Center for Industriel Mekanik (CIM) på Alsion. Det er professor Thomas Buhl, som har sagt ja til opgaven med at opbygge centret til uddannelse af hårdt tiltrængte ingeniører på området. Buhl har en fortid ved Danmarks Tekniske Universitet på Risø, men kommer fra en lederstilling i det private i skikkelse af LM Wind Power.

Tidligere har han bygget et Blade Science Center i Vejle op fra bunden for den indiske vindmøllekoncern Suzlon Energy A/S. Og netop det med at bygge noget op, er noget, som tiltaler Thomas Buhl.

- Drivkraften har altid været at få ting til at lykkedes og jeg trives bedst med at bygge noget op. Jeg forlod universitetsverdenen fordi industrien tilbød mig en unik mulighed for at bygge et center op fra bunden. Du kan sige, at jeg nu vender tilbage fordi jeg nu igen har fået sådan en unik mulighed, siger Thomas Buhl, som tiltrådte 1. maj.

Professor Thomas Buhl. Privatfoto

Langsigtet arbejde

Med et imponerende CV og en lang række meritter, stod mange døre åbne for Thomas Buhl, men at valget faldt på SDU og CIM skyldes, at professoren får mulighed for at arbejde langsigtet.

- I universitetsverdenen kan du arbejde med nye teknologier i tre til fem år. Det kan du ikke i de fleste virksomheder, hvor du arbejder med en meget kortere tidshorisont. I industrien handler det ofte om, at det hele skal være billigere – og helst i morgen, forklarer Thomas Buhl og peger på, at CIM hviler på tre ben: ingeniøruddannelser på internationalt topniveau, forskning i verdensklasse og industrielle ydelser.

- Vores opgave er at kigge på, hvad industrien har brug for på længere sigt. For eksempel er kunstig intelligens meget oppe i tiden. Jeg kan komme i tanke om 1.000 steder, hvor kunstig intelligens kunne implementeres med det same og få stor effekt, men industrien er ofte tøvende, hvorfor det er universitetets opgave at bevise, at det virker og gå til industrien og præsentere løsningen, tilføjer Thomas Buhl.

Annonce

Appelsin i turbanen

Leder for Mads Clausen Instituttet på SDU, Horst-Günter Rubahn, er i sagens natur også stolt over, at det er lykkedes at tiltrække en kapacitet som professor Thomas Buhl.

- Det er en appelsin i turbanen, at vi har formået at tiltrække en så stærk profil til at stå i spidsen for CIM. Thomas Buhl er den kompetente leder vi har brug for. Han har en meget bred og dyb viden om mekatronik, så det bliver ikke kun virksomheder inden for vindenergi, som kommer til at drage nytte af hans viden og erfaring; også de omkringliggende, lokale virksomheder får glæde af hans ekspertise, siger Horst-Günter Rubahn.

Udover SDU står Bitten &Mads Clausens Fond, LINAK, Region Syddanmark og Sønderborg Kommune bag oprettelsen af Center for Industriel Mekanik. Parterne har skudt mere end 75 mio. kr. i oprettelsen af nye uddannelser på diplom-, bachelor-, kandidat- og ph.d.-niveau, samt etablering af unikke laboratoriefaciliteter og en forskningsenhed i international topklasse inden for industriel mekanik.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

Mand trak kniv mod vagt i Bilka og endte i grundlovsforhør: - Jeg er pisseligeglad med, om de varetægtsfængsler mig

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Kolding får endnu et kviktestcenter - det åbner torsdag nord for bymidten

Erhverv For abonnenter

Gigantisk byggeri har indhentet forsinkelse: Viking Link når milepæl med 15.000 m2 under tag

Sønderborg

Læsere undrer sig: Må varebiler køre i begge retninger på gågaden

Varde For abonnenter

Rollator-bande på tur: Den ældste er 95 år – og nu overvejer rollatordamerne at besøge et værtshus

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Esbjerg For abonnenter

Hård kritik af Fanøs Plejecenter: Vores demente far lå hjælpeløs på gulvet

Sydjylland

Smitten daler i det meste af landsdelen weekenden over: Nu træder beredskabet til for at nedbringe lange køer til test

Esbjerg

Ni elever i samme klasse smittet på ni dage: Hvorfor bliver årgangen ikke hjemsendt og testet?

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Aabenraa For abonnenter

Mennesket bag monarken: Forfatter gav indblik i dronningens liv med op- og nedture

Haderslev For abonnenter

Poser med kokain og heroin blev smidt ud af lejlighed på 2. sal, da politiet sparkede døren op

Nordtyskland

Så er byggeriet af den faste forbindelse startet i Tyskland

Annonce