Annonce
Sønderborg

Vindbranchen leverer leder af Center for Industriel Mekanik

Center for Industriel Mekanik på Alsion har hentet en leder fra erhvervslivet i arbejdet med at uddanne de for området så nødvendige ingeniører. Pressefoto
Professor Thomas Buhl kommer fra en lederstilling hos LM Wind Power og skal stå for den strategiske udvikling af Center for Industriel Mekanik (CIM) på Alsion.

Sønderborg: Det er lykkedes Syddansk Universitet (SDU) Sønderborg at hente en kapacitet fra industrien til at stå i spidsen for Center for Industriel Mekanik (CIM) på Alsion. Det er professor Thomas Buhl, som har sagt ja til opgaven med at opbygge centret til uddannelse af hårdt tiltrængte ingeniører på området. Buhl har en fortid ved Danmarks Tekniske Universitet på Risø, men kommer fra en lederstilling i det private i skikkelse af LM Wind Power.

Tidligere har han bygget et Blade Science Center i Vejle op fra bunden for den indiske vindmøllekoncern Suzlon Energy A/S. Og netop det med at bygge noget op, er noget, som tiltaler Thomas Buhl.

- Drivkraften har altid været at få ting til at lykkedes og jeg trives bedst med at bygge noget op. Jeg forlod universitetsverdenen fordi industrien tilbød mig en unik mulighed for at bygge et center op fra bunden. Du kan sige, at jeg nu vender tilbage fordi jeg nu igen har fået sådan en unik mulighed, siger Thomas Buhl, som tiltrådte 1. maj.

Professor Thomas Buhl. Privatfoto

Langsigtet arbejde

Med et imponerende CV og en lang række meritter, stod mange døre åbne for Thomas Buhl, men at valget faldt på SDU og CIM skyldes, at professoren får mulighed for at arbejde langsigtet.

- I universitetsverdenen kan du arbejde med nye teknologier i tre til fem år. Det kan du ikke i de fleste virksomheder, hvor du arbejder med en meget kortere tidshorisont. I industrien handler det ofte om, at det hele skal være billigere – og helst i morgen, forklarer Thomas Buhl og peger på, at CIM hviler på tre ben: ingeniøruddannelser på internationalt topniveau, forskning i verdensklasse og industrielle ydelser.

- Vores opgave er at kigge på, hvad industrien har brug for på længere sigt. For eksempel er kunstig intelligens meget oppe i tiden. Jeg kan komme i tanke om 1.000 steder, hvor kunstig intelligens kunne implementeres med det same og få stor effekt, men industrien er ofte tøvende, hvorfor det er universitetets opgave at bevise, at det virker og gå til industrien og præsentere løsningen, tilføjer Thomas Buhl.

Annonce

Appelsin i turbanen

Leder for Mads Clausen Instituttet på SDU, Horst-Günter Rubahn, er i sagens natur også stolt over, at det er lykkedes at tiltrække en kapacitet som professor Thomas Buhl.

- Det er en appelsin i turbanen, at vi har formået at tiltrække en så stærk profil til at stå i spidsen for CIM. Thomas Buhl er den kompetente leder vi har brug for. Han har en meget bred og dyb viden om mekatronik, så det bliver ikke kun virksomheder inden for vindenergi, som kommer til at drage nytte af hans viden og erfaring; også de omkringliggende, lokale virksomheder får glæde af hans ekspertise, siger Horst-Günter Rubahn.

Udover SDU står Bitten &Mads Clausens Fond, LINAK, Region Syddanmark og Sønderborg Kommune bag oprettelsen af Center for Industriel Mekanik. Parterne har skudt mere end 75 mio. kr. i oprettelsen af nye uddannelser på diplom-, bachelor-, kandidat- og ph.d.-niveau, samt etablering af unikke laboratoriefaciliteter og en forskningsenhed i international topklasse inden for industriel mekanik.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

Politibetjent tiltalt for at misbruge sin stilling: - Han ville ikke lade mig slippe, før jeg ændrede min forklaring

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Susan og Hans Jørgen byggede historisk villa om: Nu er de pensionister og vil ned i ét plan. Men nabohuset skæmmer

Kolding For abonnenter

Dagen efter at udviklingshæmmet dreng blev glemt og efterladt alene i SFO: Ni-årig infantil autist løb væk, uden at personalet opdagede det

Billund

Før bestod livet af chips og snoller på sofaen: Efter sit halvmaraton er en anden drøm rykket tættere på

Haderslev

To år mere med streetfood: Allerede inden åbningen i begyndelsen af juni er lejeaftalen på prominent havnefront blevet forlænget

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Aabenraa

Anden sure smiley i træk: Kendt restaurant havde opbevaret fisk for varmt - indehaver lægger sig fladt ned

Haderslev For abonnenter

Mere end otte år efter lukning: Sygehus i ni etager endelig solgt til ukendt investor

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Varde

Makkerpar genåbner kendt restaurant efter tre års mørke: Nu er de oppe på to spisesteder sammen

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Esbjerg

Lejlighedsopgang evakueret ved køkkenbrand: Beboer tilset af ambulance

Erhverv For abonnenter

Derfor skriver avisen om de klamme beskeder: Det er vigtigt, at chefer opfører sig ordentligt

Esbjerg

Kommune afviser at indføre regler for udklædning på sidste skoledag: - Vi skal passe på med at lade os krænke

Annonce