Annonce
Varde

Vinder 11: Nu gætter jeg sammen med barnebarnet

Det rigtige svar var Molboøsters. Foto: Jimi Rosa

Henne: Læserne har været ganske dygtige i sommerfoto nummer 11. Det er en molboøster, hvilket mange gættede. De to andre svarmuligheder var gaffelmusling og grønlands østers.

Bente Faaborg fra Henne havde gættet rigtigt og har nu vundet et ugekort til Vardemuseerne.

- Det kan vi altid bruge, siger Bente Faaborg.

Hun fortæller, at hun først gætter på dagens sommerfoto, hvorefter hun tjekker efter på internettet. Cirka fire ud af fem gange er hendes paratviden tilstrækkelig.

- Jeg bliver klogere. Man skal lære så længe man lever, siger Bente Faaborg (63).

Viden om vores natur er også for de små.

- Nu kommer vores barnebarn, så gætter vi sammen, siger Bente Faaborg.

Hver dag trækker vi lod blandt de rigtige besvarelser om dagspræmien, der er et ugekort til Vardemuseerne med fri adgang til de betalte museer. Værdien er 200 kroner.

Til slut trækker vi lod blandt alle rigtige besvarelser om hovedpræmien, et gavekort på 8.000 kroner til delikatesseuniverset Hr. Skov i Blåvand.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce