Annonce
Sport

Vinderslev får tre-årig kontrakt: - Det er sindssyg stort for mig

Rasmus Vinderslev er en af de lokale spillere, som SønderjyskE satser på i fremtiden.

20-årige Rasmus Vinderslev, der har fået sin fodboldopdragelse i Haderslev, på kontrakt frem til sommeren 2021.

FODBOLD: Holdkammeraterne kalder ham bare "Ralle" - og unge Vinderslevs øgenavn kommer man også til at kunne høre på SønderjyskE's anlæg i de kommende sæsoner.

Den unge midtbanemand har nemlig imponeret så meget, at det gode arbejde nu har kastet en treårig kontrakt af sig. Det kan man da i den grad kalde en blåstempling.

- Det betyder rigtig meget for mig. Jeg er sindssyg stolt, fortæller Rasmus Vinderslev, der for et halvt års tid siden skrev under på en etårig aftale, men nu er den altså blevet forlænget frem til sommeren 2021.

- Begge parter skulle lige se, om det her nu også var det rigtige. Og det var det heldigvis.

Vinderslev debuterede for SønderjyskE i superligaen i maj sidste år, hvor han fik det sidste minut på banen, da de lyseblå bankede Brøndby 3-0 hjemme i Haderslev.

Efterfølgende er det blevet til yderligere tre indhop, men fremover kommer tilskuerne til at se endnu mere til Rasmus Vinderslev. Det er sportschef Hans J. Haysen slet ikke i tvivl om.

- Han er ydmyg og hårdtarbejdende og inde i en god udvikling, så han får helt sikkert spilletid. Nu er fundamentet på plads, og jeg synes, det er dejligt, at vi igen kan forlænge med en af de lokale drenge.

Rasmus Vinderslev ved godt, at det nu handler om at hårdt arbejde og om at bevare tålmodigheden.

- Vi har mange dygtige spillere, og jeg forsøger at suge til mig hver eneste dag. Det er fedt for mig, at vi for eksempel har fantastiske folk som Niki Zimling og Marcel Rømer på midtbanen. Det er der, hvor jeg ser mig selv. Jeg kan også godt gå hen og spille i midterforsvaret, så det ser jeg egentlig bare som et ekstra plus.

Vinderslevs store idol er Xavi Hernández, der i en lang årrække, var en af de helt store Barcelona-stjerner.

- Jeg kan tydeligt huske, at jeg til min konfirmation fik en Barca-trøje, hvorpå han havde skrevet en hilsen. Så bliver det næste ikke større.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Annonce