Annonce
Læserbrev

Vindmøllemodstanderne er gået i selvsving

Læserbrev: Jeg har haft to blodpropper inden for syv år. Hvis jeg var modstander af vindmøller, ville jeg have bruset frem med at give dem skylden. Alverdens ulykker tillægges vindmøllerne.

Jeg har boet her i 26 år og haft vindmøller tæt på - jeg ved at skørlevned, rygning, ingen motion, fed mad og for mange bajere var årsagen til det. Det har intet med møller at gøre.

De få lavfrekvente, men højtråbende, vindmøllemodstandere i Rejsby bør stoppe sig selv.

Se mod Sæd - og se, hvad positive, fremadskuende mennesker, der vil deres by det bedste, har formået.

Store vindmøller peger frem og symboliserer en kommune, der vil den grønne omstilling og samtidig bruge vindmøllepengene til at udvikle de små sogne med konkrete tiltag, så ingen flytter væk, men glædes over, at sognene udvikles, huspriserne stiger eller bliver ikke, som nu, usælgelige og nye borgere tiltrækkes.

Det er win-win og kommunalpolitikere, der ikke kan se det eller er blevet vildledt, bør få røde ører.

Alle er blevet inviteret til debatmøder i Rejsby og oplysende møder med mulighed for ved selvsyn og hørelse, at opleve livet i Sæd med de store vindmøller. Fantastisk oplevelse. Der var mulighed for at stille spørgsmål og høre hvordan eller om vindmøllerne påvirker beboerne. Til begge arrangementer blev modstanderne væk.

Modstanderne er gået i selvsving. Fuldstændig løbet tør for argumenter står de på barnligste vis med korslagte arme og fortsætter med deres statement - nej.

Alle bør se udover egen næsetip, videregive fakta og blandt andet gemme misundelsen langt væk i en større sags tjeneste.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Støjplagede borgere raser over kampfly som aldrig før: Klager er næsten tredoblet på et år

Kommentar For abonnenter

Mens vi venter på motorvejen

Det er lidt med motorvejene, som det er med vindmøllerne. Vi vil sådan set rigtig gerne have dem, men de skal bare ikke ligge tæt på, hvor vi selv bor. De kritiske røster var klart i overtal, da der tilbage i sommeren 2017 blev sat gang i en offentlig høring af planerne omkring en ny midtjysk motorvej – populært kaldet for Hærvejsmotorvejen. Samme billede er der ved den igangværende høring i forbindelse med VVM-undersøgelsen Tilbage i 2017 var eksempelvis Bække Lokalråd og Bække Borgerforening særdeles klare i mælet i deres høringssvar, hvor én af sætningerne lød således: - Frygten er, at en motorvej - med eller uden afkørselsramper - vil sætte gang i en langsom, men sikker affolkning. Citat slut. Det er ikke noget at sige til, at frygten for en motorvej er til stede. Ikke mindst støjen fra tusindvis af biler, som vil passere forbi, giver anledning til betydelig utryghed hos mange. Dertil kommer også en motorvejs indiskutable indgriben på naturen og miljøet. Argumenterne fra utrygge borgere er ganske forståelige. Men som med meget andet, så er debatten omkring motorveje ikke udelukkende sort eller hvid. Motorvejene kan rent faktisk også bringe noget positivt med sig. Erhvervsudviklingen har ganske mange steder, hvor der er blevet etableret motorveje, vist sig at være positiv. Der er positive eksempler nok – selv inden for vores egen kommune. I Vejen, Brørup og Holsted taler udviklingen i erhvervslivet tæt ved motorvejen sit klart tydelige sprog. Danish Crowns slagteri i Holsted var med sikkerhed ikke blevet placeret i området, havde der ikke været en motorvej Også længere oppe i det midtjyske er der klare fortællinger om, at motorvejen klart kan bringe noget positivt med. I Ikast-Brande Kommune konstateres det, at motorvejene er med til at øge bosætningen og etablering af nye erhvervsvirksomheder. I Silkeborg er der også begejstring. I den midtjyske by er der knap et år efter åbningen af motorvejen for nogle få år siden sat rekord i salget af erhvervsjord. Om hærvejsmotorvejen overhovedet bliver til noget, vil blive afgjort inde på Christiansborg. Men i næste måned – mandag den 16. marts – har Vejdirektoratet inviteret til borgermøde i Vejen. Her vil der blive orienteret om VVM-undersøgelsen og de seks linjeføringer, som er bragt i forslag. To af linjeføringerne vil medføre ganske mange kilometer asfalt gennem Vejen Kommune – og vil også byde på to til- og frakørselsramper dels ved Bække og dels ved Gesten. Hvordan det modtages, må vi se tiden an. Men ud over den forståelige utryghed omkring støj og negativ indvirkning på natur og miljø så vil en ny motorvej også give nogle muligheder. GOD SØNDAG

Annonce