Annonce
Læserbrev

Vindmøller fører ikke til et stærkt samarbejde i lokalbefolkningen

Læserbrev: Vindmøller fører til et stærkt samarbejde i lokalbefolkningen. Den påstand kan man læse i projektansøgningen om opstilling af 18 stk. 180 meter høje vindmøller i Rejsby, som Vattenfall har afleveret i begyndelsen af januar.

Hvis ordet samarbejde var erstattet af klikedannelse, uvenskab, splid og usikkerhed, havde påstanden været korrekt. Det startede for cirka tre år siden, da det første projekt blev annonceret og er tiltaget siden. Venskaber er blevet opløst, der er folk, der ikke vil hilse på hinanden, folk, der ikke tør give udtryk for deres mening af frygt for konsekvenserne og fælles afholdelse af festligheder, der nu er delt op i grupper. Der er faktisk en del, der går rundt og har ondt i maven over disse forhold.

Vattenfall har stor interesse i at påstå, at der er idyl og sammenhold i lokalbefolkningen. Derfor fremturer de og deres lokale ambassadører (denne betegnelse er Vattenfalls egen) med den påstand den ene gang efter den anden. Vore lokalpolitikere er nemlig ikke interesseret i, at projekter skaber splid og uvenskab. Derfor prøver Vattenfall og deres lokale ambassadører at påstå det modsatte, jo flere gange, jo bedre.

Ambassadører skaber man med penge:

- Lodsejere får en stor sum for et lille jordlod til en vindmølle,

- Lodsejere med marker i projektområdet kompenseres (forstå det, hvem der kan)

- Sælgere af beboelser til gode priser, og de kan herefter forlade området

- Sælgere af eksisterende møller.

- Tildeling af ejendom til stort set nul kroner.

Der var en stor manipulator i verdenshistorien, der sagde: Når folk bare hører en løgn tilpas mange gange, tror de, at det er sandheden.

Hop ikke på den vogn.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Annonce