Annonce
Læserbrev

Vindmøller. Hvor meget er vores Sønderjylland værd?

Læserbrev: Den danske grænse til Tyskland kunne lige så godt have ligget ved Kongeåen lige syd for Kolding. Det gør den ikke. For 100 år siden blev Sønderjylland genforenet i kraft af sit danske flertal. Vores forældre og bedsteforældre kæmpede for at bevare skønheden, så vi i dag kalder "Tønder Kommune" for Danmark.

Vi elsker vores Sønderjylland. Vi elsker de skønne åbne vidder og stilhed, man sjældent finder andre steder.

Desværre er skønheden igen sat på en vægt. Hvor meget er vores land værd?

Med ideer fra få lodsejere og Vattenfall frygter man, at svaret er: "Intet".

Sønderjylland bliver intet værd med vindmøller i baghaven. Ingen vil eller kan bo her i fremtiden. Ingen vil besøge den mistede skønhed. De vil tage et billede at et støjende grimt industriområde og skynde sig videre. Livet vil blive blæst ud af Sønderjylland. Det dalende turist- og indbyggertal vil falde yderligere, drastisk og hurtigt.

Er det dén fremtid, I ser for os?

Vores forfædre så en skønhed i Sønderjylland. Mange kan stadig se den. Vi håber, at I alle vil blive mindet om, hvad vi kæmpende for og endnu engang stå sammen for at bevare Sønderjylland.

Er der virkelig en pris, der kan forsvare ofret af vores land til vindmøller? Er landet allerede blevet "intet" værd? Vi håber det ikke.

Åh, hjælp os med at bevare dét vi holder kær. Sønderjylland ér for altid vores kærlighed værd.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce