Annonce
forside

Vindmøller kan løfte landdistrikterne

Læserbrev: Diskussionen om vindmøller i kommuneplanen på sidste kommunalbestyrelsesmøde kræver et bredere perspektiv, end det næstformand i Venstre, Peter Nielsen, giver udtryk for i sit læserbrev.

Venstres passive politik overlader initiativet til andre, hvor man med Borgerlistens proaktive tilgang selv tager initiativet ved at formulere en politik.

Store vindmøller er vigtige for den grønne omstilling i Danmark, en omstilling som Folketinget har forpligtet sig til. Mange hævder, at møllerne bare skal ud på havet, for de skæmmer i landskabet. Det er vi og Borgerlisten slet ikke enige i.

Store vindmøller kan være med til at løfte landdistrikterne, hvis den lokale forankring får en væsentlig del af den de økonomiske midler vindmøllerne udløser - og der samtidig tages hensyn til møllernes placering i forhold til eksisterende beboelse.

Det har vi oplevet i Sæd-Ubjerg, hvor vi med seks store vindmøller tæt ved den tyske grænse, får en økonomisk saltvandsindsprøjtning på over 4,5 millioner kroner, så vi selv kan disponere og udvikle vores lokalområde. Dette sat i relation til, at Tønder Kommunes årlige budget til 27 landdistrikter er cirka 1,2 millioner kroner.

Kommunalbestyrelsen burde lytte til Thomas Ørting Jørgensens indlæg om mulighederne ved et vindmølleafsnit i kommuneplanen om lokalt forankrede vindmøller.

Det er langt mere visionært end ikke at formulere en politik, hvilket er resultatet af blot at tage hele området ud af kommuneplanen.

Hvis borgerne i landsbyerne ville få en stor del af kagen, som vi fik i Sæd-Ubjerg, så er vi og Borgerlisten overbeviste om, at der vil ske landdistriktsudvikling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce