Annonce
Læserbrev

Vindmøller: Skal Tønder Kommune producere strøm til hele Sverige?

Læserbrev: Vi kan i dag med 17 store vindmøller producere strøm nok til hele Tønder Kommune.

Vattenfall er lig med den svenske stat, er det meningen vi skal underlægges den svenske stat i Tønder kommune? Vi har før kæmpet for, at Sønderjylland skulle blive på danske hænder, men nu kommer svenskerne.

Vi må jo skulle have opsat nogle kæmpe el-master i Tønder Kommune, så vi kan sende strømmen retur til Sverige.

Uha, Sverige køber billig vandkraft-strøm i Norge, det kan vi også.

Dette kræver en holdningsændring til vindmøller i Tønder kommune.

Jeg synes, det er rart med kæmpe elmaster, det er godt for dem som lever af sort sol i vores område, stærene elsker at sidde på høje elmaster.

Hold fast, der er penge i vindenergi, hver mølle kan afgive seks-syv millioner kroner årligt.

Vi har folk i vores kommune, som kunne opsætte et mindre antal vindmøller, så kunne vi stadig alle bo i vores dejlige natur område.

Vi kunne godt nok få kommunekassen fyldt op, hvis vi vælger, at folk fra Tønder Kommune blev ejer af vores vindenergi i kommunen.

Jeg håber ikke, at Tønders kommunalbestyrelse sælger os til Sverige, med de møller, vi har i dag i Tønder kommune, dækker vi vores energiforbrug med 120 procent i Tønder kommune.

Kære Peter Christensen fra Højer, jeg er stolt af, at du ikke ønsker store møller på land, men tænker på livskvalitet, sundhed og natur frem for det lille afkast fra svenske møller - tak.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Annonce