Annonce
forside

Vindmøller. Skolelærer, bliv ved din læst

Læserbrev: Sandsynligvis tilskyndet af Bent Stubkjærs Best Energy eller andre af hans branches lobbyistvenner kloger MF Troels Ravn sig søndag i JV og belærer byrådspolitikere i hans egen kommune som en anden skolemester, eller måske Erasmus Montanus.

På en måde er Troels måske lidt undskyldt, for han har vist ikke i videre omfang arbejdet med energispørgsmål, og derfor ved han overhovedet ikke, hvad han taler om. Til gengæld har han lært vindmøllebranchens propagandahistorie udenad.

Troels Ravn mener åbenbart opsætning af kæmpevindmøller kan ske med "hensyn til naboerne". Det viser jo, at han ingenting ved om det, men lader sig fylde med vindmøllebranchens løgne.

At landvindmøller netop opstilles uden nogen hensyn til naboer afsløres af, at opsætningsgrundlaget er en bekendtgørelse, som EU-domstolen for længe siden har kendt ulovlig - fordi den ikke har været i høring. Ud over det, er den overhovedet ikke lavet for at tage hensyn til naboerne.

Bare spørg din MF-kollega Hans Chr. Schmidt. Jeg må undre mig over, at Folketinget, som Troels Ravn jo er medlem af, ikke sørger for at få det ordnet, hvis de mener vindmøllerne er så vigtige og endda mener, de kan opstilles på land med ordentlige hensyn til beboerne, der bor omkring den?

I stedet for at angribe politikerne i sin egen kommune skulle han hellere gøre sit eget arbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce