Annonce
forside

Vindmøller. Stubkjærs tvivlsomme venner

Læserbrev: Jeg skal da ellers lige love for, at Bent Stubkjær har tilkaldt det helt tunge kavaleri til støtte for sine planer om kæmpevindmøller i Holsted. En støtte, der går ud på at lægge pres på det byrådsflertal, der i sidste uge, helt legitimt, valgte det eneste rigtige, nemlig at lægge vægt på at borgerne i området ikke ønsker at blive nabo til hans møller, og de gener med støj og blink, som de helt klart ville blive udsat for.

Men hvem er de så disse venner. Ja først betalte han et firma for at lave en slags meningsmåling ved opringning til borgere andre steder i kommunen. Firmaet hedder Jysk Analyse, og har tidligere glimret med ensidige undersøgelser for vindmøllebranchen.

Dernæst Henrik Vinther, der fik en hel side i avisen. Han leder vindmølleindustriens propaganda-site, Viden om vind, der naturligvis kun fortæller den del af sandheden, der passer i vindmøllebranchens kram. Endelig var der Jan Hyleberg, der er direktør i vindmølleindustrien, der naturligvis kommer sine medlemmer til hjælp, når deres vindmølleplaner møder modstand. Endelig var der så i avisen i søndags, en tilsyneladende lokal bedstefar, der var bekymret for hvad hans børnebørn ville sige, hvis vi ikke fik de lyksalige vindmøller. Meeen, han er nu ikke hvem som helst. Han bor i Randers og er ansat i Danmarks Vindmølleforening - såmænd.

Når jeg skriver dette, er det for, at JVs læsere skal være klar over, at dette kavaleri består af toptrænede lobbyister, der mestrer kommunikation i medierne og har uanede ressourcer i ryggen. Det er lige præcis derfor, at de blander sig i en lokal debat. Overfor dem står vindmøllemodstanderne som en forpjusket bondehær.

Men der er for mig ingen tvivl om, at Stubkjær vil fortsætte med at få sine tvivlsomme venner til i medierne at lægge pres på byrådet. Så derfor kære medborgere, støt op om det byrådsflertal, der tog den rigtige beslutning og sagde nej til Stubkjærs kyniske vindmølleprojekt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Stenkaster skal mentalundersøges

Leder For abonnenter

Hvad skal vi med 1. maj?

Statsminister Mette Frederiksen (S) leverer indirekte det måske bedste bevis for, at den traditionelle fejring af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj enten bør afskaffes eller finde en anden form: Socialdemokratiets formand stiller ikke op i Fælledparken på denne dag. Epicentret for den danske arbejdskamp, der hvor Louis Pio under Slaget på Fælleden den 5. maj 1872 blev arresteret i sit forsøg på at opnå bedre forhold for landets arbejdere, lige præcis dér ønsker formanden for Socialdemokratiet ikke at stille op. Vi ved godt, at det er hendes og regeringspartiets nærmest maniske trang til at kontrollere og polere virkeligheden, der har været udslagsgivende. For hun vil utvivlsomt, som i øvrigt forgængerne Helle Thorning-Schmidt og Poul Nyrup Rasmussen fra samme parti har oplevet det, blive udsat for larmende protester af enhver art og måske endda overdøvet for rullende kameraer, og det passer dårligt ind i den socialdemokratiske selviscenesættelse. Men det er også et stærkt tegn på, at den vigtigste kamplads for landets arbejdere altså ikke betyder alverden for statsministeren og i hvert fald ikke nok til at blive skrevet i hendes kalender på netop denne dag. I det hele taget er det på tide at kigge med friske øjne på 1. maj, der for manges vedkommende er indskrevet i overenskomsten som en hel eller en halv fridag. For ser man på tilstrømningen til denne dag landet over, er den både aftagende og aldrende. Med god grund. De store afgørende sejre for arbejdstagerne blev vundet for mange år siden; arbejdstidens nedsættelse, lønnet ferie, fem dags arbejdsuge og meget andet har været virkelighed i mange år. De historiske kampe er fortid, fordi arbejdsmarkedet har ændret sig, og den manglende tilslutning skal blandt andet findes i, at man i fagbevægelsen febrilsk klamrer sig til en stråmandsmodsætning, der ikke længere findes mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Det kan folk godt gennemskue. 1. maj i sin nuværende form har overlevet sig selv, der er behov for nytænkning.

Kolding

Sluse, pumpe og p-pladser til regnvand er klar i Kolding om tre-fire år

Kolding

Sandsække stilles nu klar til de næste dages regnvejr: Skal forhindre nye oversvømmelser

Annonce