Annonce
Læserbrev

Vindmøller: Tre en halv gange Ribe Domkirke eller syv gange Rejsby Kirke - og så 18 styk

Læserbrev: Et af flere projekter med opstilling af vindmøller i Tønder kommune er det i Rejsby, hvor Vattenfall har indleveret et projekt med 18 vindmøller i en højde af 180 meter.

Vattenfall og deres tilhængere i området, hvoraf de fleste tjener store penge på projektet, gør hvad de kan, for ikke at fokusere på møllernes størrelse.

For nylig blev Horns Rev 3 indviet i Vesterhavet. I forbindelse med denne indvielse blev møllerne i TV omtalt som "enorme" og "kolossale". Møllerne er 187 meter høje, og står cirka 30 kilometer fra kysten.

De kystnære havvindmølleparker Vesterhav Nord og Vesterhav Syd ud for Søndervig og Hvide Sande er planlagt til at stå i en afstand på fire til ti kilometer fra kysten. Den afstand har medført store protester fra sommerhusejere og fra kommunalbestyrelsen i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Vindmøllerne i Rejsby-projektet har en højde på 180 meter, og har med andre ord en størrelse, som bruges i havvindmølleparker. Møllerne er imidlertid planlagt til at stå i kun godt en kilometer fra nærmeste nabo.

Det påstås at projektet vil skabe udvikling.

Er det udvikling, når 25–30 boliger nedlægges? Er det udvikling, når mange huse bliver usælgelige? Er det udvikling, når man pålægger de mennesker, der bliver boende, faldende huspriser, som ikke kompenseres af værditabsordningen? Er det udvikling, når billige huse står tilbage med risiko for at blive beboet af sociale nomader?

Der er nuværende beboere, der er flyttet til et landbrugskulturområde for at finde store vidder, som ikke spoleres af højt byggeri. Området vil med et sådant projekt ændre karakter til et industriområde, og ikke hvad man blev lovet. Tønder kommune vil blive utroværdig i relation til tilflytning. Bosætning kræver troværdighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klima

Sorte næsehorn på vej tilbage

Danmark

Live: Mette F. - Gradvis åbning af Danmark efter påske er sandsynlig men der går tid før samfundet er normalt igen

Annonce