Annonce
Haderslev

Konen går i køkkenet: Vinspecialisten udvider med vinbar og café

Vinforhandler Bjarne Kaare Jensen kører nu også professionelt parløb med sin kone Lone, der skal stå for køkkenet i den nye Vinspecialisten. Her ses parret i vinbaren, der er blevet specialfremstillet til lokalet. Foto: Dorthe Rasmussen
Vinforhandler Bjarne Kaare Jensen har fået konen hjem. Lone skal styre køkkenet i den nye Vinspecialisten, der fredag den 31. maj holder Grand Opening i større lokaler i Storegade 25, det tidligere Sportmaster. Butikken får også en vinbar og udendørs servering.

HADERSLEV: - Jeg er kommet hjem for at stå i køkkenet, siger Lone Jensen.

Senest har vinmandens kone, som er uddannet smørrebrødsjomfru, styret caféen på Esbjerg Sygehus. Fremover bliver det kunderne hos Vinspecialisten Haderslev, der kan nyde godt af hendes evner i et køkken.

I næste uge flytter Vinspecialisten fra hjørnet af Storegade til det tidligere Sportmaster - 50 meter længere nede af gaden.

Den nye butik får også en vinbar og en café med kolde retter, som gæsterne kan nyde både inde og ude.

Efter ni år på det vindblæste hjørne af Storegade/Bredgade, glæder vinmand Bjarne Kaare Jensen sig til at komme videre.

- Vi pakker hele butikken ned og flytter Kr. Himmelfartsdag. Vi har allieret os med familie og venner, der kommer og hjælper, og så slutter vi af med et godt glas vin, fortæller Bjarne Kaare Jensen.

Selv om han kun flytter butikken 50 meter ned ad gaden, gør det alligevel en kæmpe forskel.

- Der blæser ikke så meget. Vi får større synlighed og bliver mere en del af livet i gågaden, konstaterer han.

Der er Grand Opening i det nye Vinspecialisten fredag den 31. maj, hvor byens butikker holder Open by Night.

Butikken indrettes med selve vinforretningen i den forreste del.

I den bageste del er der vinkælder, café og vinbar, hvor gæsterne kan sidde og hygge sig i ro og mag.

- På vores nuværende adresse har vinkælderen været lidt hemmelig, da det faktisk kun var dem, der kom til vores vinsmagninger, der kendte til den. Nu får vi de mange vine fra vinkælderen frem i lyset, konstaterer Bjarne Kaare Jensen.

En tømrer har special-fremstillet vinbaren, der ligesom caféen vil have åbent dagligt for gæster.

- Vi har bestilt barstolene hjem, fortæller Bjarne Kaare jensen.

Han vil også lave forskellige events og smagninger i den nye bar:

- Vi vil køre "ugens gin" og holder åbent til klokken 19 om fredagen, så folk kan komme ind og nyde en gin & tonic efter fyraften.

Annonce

Vinspecialisten Haderslev

Vinspecialisten Haderslev blev grundlagt i 2001 af Gitte Minck.

De første år havde butikken adresse på hjørnet af Nørregade/Slotsgade.
For ni år siden flyttede den til den nuværende adresse på hjørnet af Storegade/Bredgade.
1. Juli 2015 indtrådte Bjarne Kaare Jensen som medejer og butikschef.
Forretningen skifter samtidig navn til Vinspecialisten Haderslev.
Medarbejder Mariane Jakobsen har været "fast inventar" siden starten og flytter også med over i den nye butik.
I dag har Gitte Minck kun en mindre andel af butikken, der drives af Bjarne Kaare Jensen - og nu også hans kone Lone, der med flytningen til Storegade 25, bliver en del af butikkens faste team.

Mere liv Ved Stormklokken

Vinbaren vil være åben fra åbnings-dagen den 31. maj, hvor der bydes på smagsprøver på både vine og special-øl.

Køkkenet åbner torsdag den 6. juni.

Der mangler lige de sidste detaljer, før det er på plads.

Lone Jensen fortæller, at menukortet vil byde på forskellige kolde retter, både frokostretter og små hyggeretter, man kan sidde og nyde til et glas vin.

Man kan også få kaffe og kage eller en ostemad.

- Vi vi have forskelligt slags tapas, klassisk smørrebrød og bagels, som vi vil lave af primært lokale råvarer for eksempel fra Elmegården og de mange specialiteter, vi sælger her i butikken, fortæller Lone Jensen.

Der bliver 36 indendørs siddepladser.

Desuden får Vinspecialisten udendørs servering med 28 pladser.

- Det håber vi på bliver rigtigt godt her til sommer, siger parret.

Indtil for nyligt har det kulinariske tilbud på pladsen Ved Stormklokken begrænset sig til ringriderpølser om lørdagen.

Men med åbningen af en det tyrkiske spisested SIS House og nu Vinspecialistens flytning bliver der flere valgmuligheder, hvis man gerne vil sidde udenfor og nyde mad og drikke.

Vinspecialisten Haderslev er Danmarks næststørste af slagsen.

Det bliver også af de første butikker i kæden, der åbner en vinbar.

- Vi kan jo se, at det bliver mere in. Vi tror, at det er fremtiden for en butik som vores. Folk vil have oplevelser i dag, konstaterer Bjarne Kaare Jensen.

Den nye butik bliver på 343 kvadratmeter plus kælder, og der er seks parkeringspladser i gården.

Grand Opening dagen

Vinspecialisten markere flytningen til Storegade 25 med aktiviteter hele Skør Fredag fra klokken 10-22.

Der vil være åbningstilbud på ugens gin tonic i baren fra 17 til 22, og fra 17 til 19 skænkes smagsprøver på øl fra Vadehavsbryggeriet udenfor.

Hele dagen vil der smagsprøver på vine samt præmier på Haderslev Rom version VII.

Gitte fra Xocolatl kommer med smagsprøver på chokolade.

Åbnings-receptionen er fra 14 til 17.00.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce