Annonce
Kolding

Vinterbaderne får endnu en stor sæk penge

Lars Rubusch jubler over den store pengegave fra Realdania. Pengene skal bruges til en cirkelbro og en promenade inde på græsset i baggrunde. Arkivfoto: Søren Gylling
Realdanias kampagne "Underværker" støtter Hop i Fjordens byggeri ved badebroen i Strandhuse med 700.000 kroner. Byggeriet går i gang i løbet af ganske kort tid, fortæller formanden for klubben, som kalder sig Koldings gladeste.

Kolding: - Min kollega så mig løbe rundt på vagtcentralen, efter jeg havde fået opkaldet. Da gik jeg sgu i selvsving. Det må jeg indrømme.

Sådan fortæller Lars Rubusch, formand for vinterbaderforeningen Hop i fjorden, om sekunderne efter, at han forleden blev ringet op på sin arbejdsplads, Falcks vagtcentral i Vejle. I den anden ende af røret var en repræsentant for Realdanias program "Underværker", som fortalte, at der er en stor sæk fondsmidler på vej til klubben. Nærmere bestemt 700.000 rare kroner, som nu skal bruges til at realisere drømmen om en arkitektonisk smuk bygning på 63 kvadratmeter med sauna, omklædnings- og toiletfaciliteter, en cirkelbro i træ og en gangbro, så vinterbaderne kan gå tørskoede fra omklædningsrummet og ned til badebroen for enden af Lyshøj Allé i Strandhuse.

- Det er ganske enkelt fantastisk for Koldings gladeste forening endnu engang at modtage fondspenge, siger Lars Rubusch.

Annonce

Underværker

  • Realdanias ildsjælekampagne "Underværker" støtter i denne omgang 19 projekter - her af tre i Sydjylland.
  • De tre er: Hop i Fjorden, Ribe Sejlklub, som vil etablere en flydebro og et fælleshus, og Tandslet ved Sønderborg, hvor en gruppe borgere vil renovere og ombygge en tidligere bank og købmandsbutik til fælleshus.
  • "Underværker" har siden 2014 bidraget med økonomisk hjælp til flere end 145 frivillige projekter.

Ildsjæle

Hop i Fjorden har i forvejen modtaget donationer fra Kai D. Fonden, Nordeafonden, Friluftsrådet, diverse sponsorer og medlemsindbetalinger, Jubilæumsfonden - og nu altså også Realdania - alt i alt 2,7 millioner kroner.

Det hele blev kickstartet, da Kolding Byråd i 2017 besluttede at bevilge 800.000 kroner til nogle ordentlige toilet- og omklædningsforhold ved den berømte, meget omtalte og til tider også udskældte badebro, som var et af vinderprojekterne i DR's konkurrence Byg Det Op i 2013.

- Byrådets bevilling har været løftestangen til at søge midler hos fondene, fortæller Lars Rubusch.

Fra Realdania siger programchef Astrid Bruus Thomsen, at "vi er glade for endnu engang at kunne bakke op om den frivillige indsats ikke mindst fra Sydjylland".

- Hvor andre ser problemer, ser ildsjælene muligheder. Nu glæder vi os til at følge projekternes vej mod realisering til gavn for ildsjælenes samfund, siger hun.

To faser

Det samlede budget for Hop i Fjordens projekt er lige i omegnen af fire millioner kroner, og med Realdanias håndsrækning mangler klubben nu en håndfuld hundrede tusinde, før det er finansieret. Det forholdsvist høje anlægsbeløb skyldes blandt andet, at der skal foretages en dyr pælefundering, før der kan bygges på den græsklædte strandbred i Strandhuse.

Men Lars Rubusch er fortrøstningsfuld og oplyser, at projektet udføres i to faser.

Første spadestik til fase et tages i starten af december, hvor byggeriet af selve bygningen med toilet, sauna og omklædningsrum påbegyndes. Fase to er cirkelbroen og træpromenaden ned til badebroen - den ventes udført i 2020.

- Nu skal vi skal lige have søgt til flere penge til fase to, siger klubformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce