Annonce
Haderslev

Vintercamp i Vojens: Ishockeybørn på isen med idolerne

7-årige Mathilde fra Bolderslev (tv.) og 6-årige Andreas fra Marstrup er to af de godt og vel 60 børn, som deltager i ishockeycampen i Vojens. I løbet af dagen er de på isen flere gange om dagen, samtidig med at de også får fysisk træning og laver yoga. Og så skal der selvfølgelig også hygges sammen med kammeraterne ind imellem. Foto: Mette Henriksen
60 børn er i øjeblikket på ishockeycamp i Vojens. De kommer fra klubber i hele Danmark.

Vojens: Når man er vild med ishockey og både har set kampe og fået autografer fra de SønderjyskE stjerner, så er det ret sejt - og måske endda lidt uvirkeligt - lige pludselig at stå på isen sammen med nogen af dem.

Det var ikke desto mindre det, som skete for 7-årige Mathilde Tvede fra Bolderslev onsdag. Hun er nemlig én af de godt 60 børn og unge, som bruger tre dage af vinterferien på at deltage i Vojens Ishockey Klubs ishockeycamp. Ishockey er nemlig også for piger.

- Mathilde har prøvet på at gå til gymnastik, håndbold og fodbold, inden hun begyndte at gå til ishockey i september. Hun er lidt en drengepige, så det må gerne være lidt vildt og give nogle knubs. Det er den første sport, der virkelig fanger hende, siger far Christian Tvede, som gerne tager turen fra Bolderslev til Vojens to gange om ugen, så hans datter kan spille ishockey i Vojens. Plus kamp i weekenden.

- Jeg har scoret tre mål sidste gang vi spillede, fortæller Mathilde, som synes, at hun allerede har lært en masse på campens første dag.

- Jeg har lært nye ting og fået nogle gode fif fra Mads og trænerne. Det er mega sjovt, siger hun ikke uden stolthed i stemmen.

Annonce
- Der er ingen tvivl om, at de fleste ishockeybørn har en drøm om at komme til at spille for SønderjyskE, så at spillerne giver sig tid til at gå sammen med børnene på isen, er stort. Sussi Majeske, tovholder

Kan se sig selv

For ishockeyspiller Mads Lund, som er del af SønderjyskEs faste trup, går glæden ved at deltage i campen begge veje.

-Jeg startede med at spille ishockey som 2½- årig her i Vojens og har selv været på de her camps. Det er rigtig hyggeligt og rart at kunne give noget igen. Jeg kan da også godt se mig selv som lille purk i mange af børnene her, siger den 31-årige angrebsspiller.

Vojens Ishockey Klub har efterhånden tilbudt ishockeycamps i både vinter- og sommerferien i en del år, og der er både spillere fra Vojens Ishockey klub, samt fra andre klubber i Danmark, som deltager. Børnene er i alderen fra ca. 5-17 år og fordelt på tre forskellige hold.

- Der er ingen tvivl om, at de fleste ishockeybørn har en drøm om at komme til at spille for SønderjyskE, så at spillerne giver sig tid til at gå sammen med børnene på isen, er stort. De er jo helt klart børnenes store idoler, siger Sussi Majeske fra Aktivitetsudvalget i Vojens Ishockey Klub. Den store frivillige opbakning, som kendetegner SønderjyskE Ishockey, er også det bærende element på campen. - Der er forældrehjælp på alle holdene, som hjælper børnene igennem dagen. Flere af de udenbys forældre bor på campingpladsen ved siden af arenaen, slutter hun.

SønderjyskEs Mads Lund var på isen med børnene onsdag formiddag. Den 31-årige angriber har selv haft stor glæde af lignende træningscamps som barn. Foto: Mette Henriksen
Pauser og vand skal der til, når man træner med idolerne. Foto: Mette Henriksen
Også hos de mindste er der fuld fokus under træningen. Børnene lærer både skøjte- og skudteknikker på campen. Foto: Mette Henriksen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Annonce