Annonce
Kultur

Vinterferie på Museumsgården Karensminde

Vinterferien er fyldt med aktiviteter på Museumsgården Karensminde. Arkivfoto: René Lind Gammelmark
Den gamle gård i Morsbøl holder åbent alle dage hen over vinterferien. Her vil der være mange forskellige aktiviteter på programmet.

Grindsted: I vinterferien er Museumscenter Karensminde åben fra lørdag den 8. februar til og med søndag den 16. februar – alle dage fra kl. 10 til kl. 16. På de særlige aktivitetsdage er der oplevelser for både børn og voksne på gården.

Tirsdag den 11. februar og onsdag den 12. februar er særlige aktivitetsdage på den gamle gård, og hver dag har sit eget program. Har du lyst til at bruge dine kræfter og fingersnilde, har du begge dage mulighed for at arbejde med træ i værkstedet, eller du kan besøge det kreative værksted hvor du bl.a. kan lave smukke mønstre i farvet snor og male puslefigurer i træ i de skønneste forårsfarver. Der vil desuden være mulighed for at prøve kræfter med en række gamle lege. I laden er der vaffelbod, og her kan man sidde og hygge med familien.

Tirsdag d. 11. februar er der fokus på fastelavnspynt og ølbrygning. Bliv klar til fastelavn denne eftermiddag, når vi laver fastelavnsris og andet fastelavnspynt. Karensmindes bestyrer, Hans Peter, vil i gårdens bryggers demonstrere ølbrygning efter gamle traditioner, og der vil være smagsprøver til de voksne.

Annonce

Smag og bevis dit mod

Onsdag d. 12. har vi den traditionsrige pandekagedag, hvor der kan købes forskellige retter med pandekager og vafler. Vi inviterer samtidig til mad-mod, hvor børn og unge kan prøve kræfter med forskellig og anderledes mad. Hver gang du tør smage, får du et særligt stempel i en lille bog, der beviser dit mod.

Begge dage er der aktiviteter i stuehuset og i smedjen. Der er tændt op i det gamle brændekomfur i køkkenet, og der laves mad fra mormors og oldemors tid, og ved det store bord i dagligstuen er de kreative i gang med forskellige former for håndarbejde. Både tirsdag og onsdag kører hestevognen, og falder sneen tæt, kan det måske blive til en kanetur. Kaffestuen er åben både tirsdag og onsdag.

Hele ugen kan du deltage i et spændende løb, som handler om gårdens dyr. Der er løbende start hele dagen. Man skal blot henvende sig i museets billetsalg for at få et rute- og opgaveark. Der er selvfølgelig også tid til at kæle med dyrene. I det kreative værksted kan du tegne og male de dyr du har mødt på din vej rundt på gården.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce