Annonce
Sønderborg

Vinterferie ved vandet hitter: Stor stigning i sommerhusbesøg

Flere er taget i sommerhus ved Skovmose i vinterferien i 2021 sammenlignet med 2020. Foto: Katrine Stampe
Det har været vanskeligt at booke et sommerhus i vinterferien ved Skovmose og de andre sommerhusområder omkring Sønderborg. Alt har stort set været booket, oplyser Dancenter. Naturen tiltrækker ekstraordinært mange.
Annonce

Sønderborg: Efterspørgslen på sommerhuse nær Sønderborg har været ekstraordinær stor i uge syv, som var vinterferie for rigtig mange skolebørn.

Det fortæller Kim Holmsted, som er administrerende direktør hos Dancenter.

- Sommerhusene i området var stort set fuldt booket i uge syv. Helt konkret har lokalkontoret  oplevet en stigning på henholdsvis 35 og 14 procentpoint i belægningsprocenten for uge syv og otte sammenlinget med sidste år, siger han.

Herefter sætter direktøren lidt ord på, hvad det er, der har trukket danskerne hertil.

- Det er i særdeleshed sommerhuse i naturen med tilknyttet internet, som har været i høj kurs, hvilket også gør sig gældende i resten af landet, forklarer Kim Holmsted og lægger ikke skjul på, at coronapandemien er årsag til, at sommerhusene er blevet så populære.

Kim Holmsted oplyser desuden, at danskerne på landsplan har overtaget op mod 60 procent af de tyske bookinger, som er blevet annulleret grundet forlængelsen af den aktuelle grænselukning i Danmark.


Udefra set kan hjemmearbejde- og skole godt virke som en ferie, fordi man er i sin egen bolig, men det er det ikke.

Ida Wentzel Winther, lektor ved Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse ved Aarhus Universitet


Målt over hele landet har Dancenter efter egne oplysninger haft henholdsvis 143 og 200 procent flere danske bookinger i uge syv og otte i år sammenholdt med samme periode i 2020.

Annonce

Ferien er flyttet

Det er ikke pandemien, der gør, at flere tager på ferie, lyder det fra Ida Wentzel Winther.

Hun er lektor ved Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse ved Aarhus Universitet og har blandt andet forsket i hjemlighed, børneliv, familieliv. Ida Wentzel Winther er nu i gang med et projekt om familieliv under pandemien.

- Vinterferien er normalt et tidspunkt, hvor mange rejser. I år er det ikke muligt at tage på skiferie eller eksempelvis til Thailand. Derfor holder vi ferie herhjemme, og rigtig mange er taget i sommerhus, siger hun.

Ida Wentzel Winther påpeger også, at et afbræk fra hverdagen med skole og arbejde i eget hjem for mange er kærkommen, fordi det giver en mulighed for at være sammen på anden måde.

- Set udefra kan hjemmearbejde- og skole godt virke som en ferie, fordi man er i sin egen bolig, men det er det ikke. Ferien er kendetegnet ved, at vi selv bestemmer, hvad vi vil lave inden for det muliges rammer, forklarer hun og understreger vigtigheden af, at selv om vinterferien for mange i år er anderledes, er det ikke ensbetydende med, at den er dårlig.

Tværtimod kan det give andre oplevelser og erfaringer af, hvor og hvordan en ferie kan holdes, lyder det fra hende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce