Annonce
Rejser

Vinterferieoplevelser: En hyldest til legoklodsen

25 millioner legoklodser er der at bygge med i Lego Houses fire oplevelseszoner. Foto: Lego House.

I år er det 60 år siden, at Lego fik patent på klodsen, der har skabt en international legetøjssucces i Billund. Det bliver fejret i et hus bygget af 21 gigantiske klodser: Lego House.

25 millioner klodser ligger og venter på at blive bygget i Lego House, som er et halvt år gammelt oplevelseshus midt i legobyen Billund. Bjarke Ingels Group har tegnet legohuset, der ser ud, som var det bygget af 21 megalegoklodser, og arkitekturen afspejler fuldstændigt indholdet: et hus fyldt af legoklodser, man kan lege med. Legen er, som det er tradition i Lego-koncernen, udviklende og lærende. Derfor er huset delt op i fire forskellige legezoner, hvor børn stimuleres til at lege på forskellige måder: kreativt, følelsesmæssigt, socialt og logisk.

Annonce

60 års fødselsdag for legoklodsen

Frem til 11. februar er der 60 kroner rabat på billetten til Lego House i anledning af fødselsdagen for legoklodsen.I vinterferien kan man desuden opleve:


  • 10. februar: Fastelavnsfest med handelsstandsforeningen i byen, artiktektur-rundvisning i Lego House og guidet tur i oplevelseszonerne.
  • 12. februar: Guidet tur i oplevelseszonerne.
  • 13. februar: Guidet tur i oplevelseszonerne.
  • 14. februar: Historisk rundvisning i Lego House.
  • 15. februar: Arkitekturrundvisning.
  • 16. februar: Historisk rundvisning i Lego House. Klokken 14-15.30: Mød fire spillere fra FC Midtjylland i lobbyen.
  • 17. februar: Artiktektur-rundvisning i Lego House og guidet tur i oplevelseszonerne.
  • 18. februar: Artiktektur-rundvisning i Lego House.

Book billetter og læs mere om arrangementerne på www.legohouse.com.

Udefra ser Lego House ud, som om det er bygget af 21 store legoklodser. Inden i er der 25 millioner af slagsen, man kan bygge med. Foto: Lego House

Rød zone for kreativitet

To kæmpestore vandfald af legoklodser ender i bassiner fyldt med klodser. Nogle bassiner er ensfarvede, andre blandede. Her er der fri byg med massevis af klodser: Man er ikke begrænset af det antal klodser, man har i kasserne derhjemme.

- Der sker et eller andet kreativt i folk, når de står over for et bassin kun fyldt med røde legoklodser eller massevis af gule. Lige nu er der bygget broer og eiffeltårne i det gule bassin, siger Trine Nissen, kommunikations- og PR-chef i Lego House.

Den røde zone er bygget op, så den stimulerer kreativiteten hos de besøgende. Der er ingen begrænsninger, ingen vejledninger - bare uanede mængder af muligheder i legoklodserne. Der er også duploklodser til de mindste fingre.

Legofigurer og -klodser vækkes til live i den gule zone, hvor det er de følelsesmæssige værdier, de legende børn bruger. Foto: Lego House

Gul zone for følelser

I den gule zone er det de følelsesmæssige kompetencer, der bliver udfordret og udviklet. Det er også her, at besøgende kan se de hårde, kantede legoklodser få liv.

- En af de mest populære oplevelser i gul zone er Fish Designer, hvor man kan bygge sin egen fladfisk i klodser, inden man scanner den. Digitalt kan man give den øjne og mund og se den bevæge sig. Den fysiske byggeoplevelse får et digitalt lag, fortæller Trine Nissen.

Magien opstår, når klodserne bliver til en levende, digital fisk, der svømmer rundt i akvariet mellem de andre. Alt i den gule zone handler om at give liv til legoklodserne enten med bevægelse eller lyd.

Store landskaber med små fortællinger i hver lille detalje er omdrejningspunktet for den grønne zone. Foto: Lego House

Grøn og social zone

Tre kæmpe landskaber af legoklodser fylder den grønne zone. En by, et bjerglandskab og en badeø er konstrueret i legoklodser. Men det er ikke kun de overvældende bygningsværker, der er interessante her. Det er alle historierne, der er bygget ind i dem, for de er nemlig fyldt med minifigurer, der oplever og gør ting, man kan tale om og blive inspireret af, når man laver sin egen stop-motion-film med legofigurer.

- De store landskaber er spækket med små skøre detaljer: Darth Vader, der tager bad på stranden, og den farveblinde maler, der maler i en forkert farve, eller de små grise, der får tegnet prikker af lille mand. Det handler om at skabe samvær om at lege sammen, og her er der noget at snakke om og inspiration at lege videre med, siger Trine Nissen.

Landskaberne minder lidt om den gamle del af Legoland, hvor man kan følge toget rundt i landskabet eller se færgen lægge til. I Lego Houses grønne zone er der i højere grad fokus på minifigurerne og deres skøre, skønne gøremål.

Udefra ser Lego House ud, som om det er bygget af 21 store legoklodser. Inden i er der 25 millioner af slagsen, man kan bygge med. Lego House er tegnet på Bjarke Ingels tegnestue BIG. Foto: Lego House

Blå zone for logik

Programmering af robotter, der tager på redningsaktioner i et Lego-Antarktisk, er en af oplevelserne i den blå zone, hvor logisk sans stimuleres, og de kognitive evner udvikles.

- Historien er, at et hold polarforskere er fanget i en snestorm, og ved hjælp af et robotkøretøj skal man redde dem. Man kan smelte is og fryse vand for at komme frem til de nødstedte, fortæller Trine Nissen.

Udover redningsaktionerne i Robolab, kan man planlægge en by i City Architects eller bygge køretøjer, der udfordrer tyngdeloven i Test Driver-området.

I den blå zone er logik og kognitive færdigheder i centrum. Her kan man redde polarforskere med robotter, trodse tyngdekraften med biler og planlægge hele byer. Foto: Lego House
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce