Annonce
Kultur

Vinterferieværksteder i Geografisk Have

Der venter masser af gode naturoplevelser i Geografisk Have i vinterferien. Foto: Geografisk Have

Kolding: I Geografisk Have får man besøg af en masse gæster i vinterferien, som har tilmeldt sig de populære vinterferieværksteder, som afholdes for tredje år i træk i havens Væksthus. Keramikværkstedet er udsolgt, men det er stadig muligt at få plads på pilefletterværkstedet med Jane Enemark fra Birkelev Naturkunst.

Årets nyhed er et Tegneværksted. På dette værksted er det havens kommunikationsdesigner Maja Aaby Pedersen, der giver inspiration og instruktion i, hvordan man med sin tegnebog og blyant kan tegne spændende motiver med inspiration fra elementer fra Geografisk Have.

De sidste to værksteder er med havens naturvejleder Rune Kjærgaard Lange, der om torsdagen afholder insekthotelværksted og om fredagen afholder snitteværksted. Mange vil gerne give bierne og insekterne en hjælpende hånd. Man kan fremme biodiversiteten i sin egen have ved at lave et insekthotel, og det er tilmed en sjov og nem opgave.

Læs mere om tilmelding på geografiskhave.dk/vinterferie-i-geografisk-have.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

112

Dige repareret ved Møllehus i nat: - Vi er fortsat i forhøjet beredskab

Annonce