Annonce
Debat

Vintergækkejagt

Annonce

Læserbrev: Januar 2021- vejret gråt, vådt, dog enkelte solstrejf, corona, alt sjovt lukket ned. Hvad gør man? Hvad laver f.eks. ældre damer/gamle koner? Her er et bud:

Ved siden af terrassedøren står en kasse med blandede forårsløg, som ikke har fundet plads andre steder. Hov! Er det ikke? Jo, det er en vintergæk, årets første! Måske skulle man sende de to små i familien en hilsen i form af et gækkebrev. De mangler kammerater, skole og fritidsinteresser, så de kan måske godt bruge lidt afveksling.

Ja, er der en gæk, er der jo nok flere, men først går jagten ind på et gækkevers. Hvor pokker er den samling, jeg har gemt et eller andet sted. Gemmesteder endevendes uden resultat, men de kan da heldigvis ”googles”, så inden længe ligger der rigeligt, så man kan vælge.

Så kommer processen med at klippe gækkebrevet! Hvordan er det nu, man gør, det er vist længe siden, det er blevet afprøvet, så det kræver flere forsøg, før der ligger to nogenlunde vellykkede eksemplarer. Absolut ikke nogen kunstværker eller særlig bemærkelsesværdige, men dog brugbare. Der bliver sat prikker, det skal ikke være for let, dog heller ikke så svært, at gåden ikke kan løses, men til sidst lykkes det.

Omsider kommer de i konvolutterne, de sidste 10 kr.-frimærker kommer på, så er der bare det med den manglende vintergæk. Haven bliver kigget grundigt igennem, der må da være en til. Nej, det er der ikke! Ja, så må man jo ty til snyderi! Der kan jo købes potter med forårsblomster, så bilen startes, og turen går til Netto, Brugsen og til sidst blomsterhandleren, som sørme har åbent!

Overalt hyacinter, perlehyacinter, vibeæg og minipåskeliljer, men ingen vintergækker! Nå, der røg det projekt, brevene må vente til bedre tider. Men nu er jeg jo i tøjet, så jeg kan ligeså godt gå en tur og få lidt frisk luft. Kursen bliver sat mod Lillehav. Også med den skumle bagtanke, at det kunne jo være, man kunne finde en vintergæk, der var kommet lidt uden for havens område. Rollatoren kommer frem, også ad Lillehavsstien. 100 m. fremme er der noget i græsset ud mod vandet, de  lyser hvidt.

Minsandten to vintergækker. Sikken lykke. Ned til brevene og konvulutterne lukkes. På nippet til at putte dem i postkassen er der pludselig en advarselslampe, der lyser:

- Øh, almindelig brevporto er da 10 kr., ikke?”

Man er jo snart vænnet af med at sende breve.

- Nej, lyder det. - Det er 11 kr.”

Nå, så kommer der et 1 kr.-mærke på, og endelig er Operation Gækkebrev afsluttet.

Hvis nogle skulle savne de to små hvide forårsbebudere ved breden af Lillehav, kan jeg kun beklage. De gik til et godt formål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

Nyt skattecenter til Tønder Kommune

Annonce