Annonce
Tønder

Vinterjakker blev doneret: Kæmpe opbakning til frosne drenge og piger

Børnecenter på AsylSyd i Tønder fik et væld af vinterjakker, støvler og andet vintertøj ind fra folk i Tønder Kommune, efter medarbejderne på stedet lagde et opslag på Facebook, hvor de beskrev, at centerets unge beboere akut manglede noget varmt tøj i det kolde vejr. Foto: Hanne Dinesen
Det er væltet ind med vinterjakker og støvler til beboerne på AsylSyd, der stod og manglede varmt tøj. Donationerne kom efter, at medarbejderne på centeret slog et opslag op på Facebook.

Tønder: Onsdag lagde AsylSyd Tønder et opslag op på Facebook. Nogle af de unge beboere i alderen 16-17 år på centeret manglede akut noget varmt tøj i det kolde vintervejr.

Derfor efterspurgte centerets personale, om der var nogen borgere i kommunen som kunne undvære en vinterjakke eller andet vintertøj.

Og så gik det stærkt.

Annonce


Da vi var nede at kigge, var der kun sommertøj tilbage. Vi står med nogle unge mennesker, der absolut ikke er vant til minusgrader

Hanne Dinesen, afdelingsleder for Børnecenter Tønder


- Jeg tror, at opslaget er blevet delt over 400 gange. Og det er bare væltet ind med overtøj, støvler og vintertilbehør. Vi har et kontorrum, der er fyldt op med overtøj nu, fortæller en glad Henne Dinesen, der er afdelingsleder for Børnecenter Tønder, som er en del af AsylSyd Tønder.

Lager brugt op

Normalt har centeret deres eget lille genbrugscenter, hvor beboerne kan komme at købe tøj for et symbolsk beløb. Men på grund af corona, er der ikke blevet samlet tøj ind til genbrugscenteret.

- Da vi var nede at kigge, var der kun sommertøj tilbage. Vi står med nogle unge mennesker, der absolut ikke er vant til minusgrader, siger Hanne Dinesen.

Mængden af tøj, der var kommet ind, overraskede medarbejderne beboerne med. Men det var ikke kun dem, der var rørte over den store donation. Det var afdelingslederen også.

Nu skal de unge sortere og vælge det overtøj, som de selv skal bruge. Det er der tilbage bliver sendt til AsylSyds øvrige afdelinger i Løgumkloster og Hviding. Foto: Hanne Dinesen 

- Der har kun været meget ros og positive rygklap. Det er meget rørende, fortæller hun.

Nu skal de unge mennesker prøve tøjet. Det, som de ikke kan passe, bliver sendt videre til AsylSyds øvrige afdelinger i Løgumkloster og Hviding.

Som tak for donationerne er planen, at beboerne og medarbejderne på AsylSyd i Tønder vil invitere folk til kaffe og kage, når alle igen kan mødes.

Annonce
Tønder For abonnenter

Kommentar: Socialdemokraterne har århundredets mulighed ved det kommende kommunalvalg, men...

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Rapport lækket: Omstridt specialskole ramt af skimmelsvamp

Danmark For abonnenter

Plejekrævende kvinde efter måneders konflikt om videoovervågning af hjemmehjælpere: Jeg har ikke haft det bedre, end siden de private hjælpere kom

Billund

Vestjysk Bank slår revner: Loftet er i fare for at falde ned

Tønder

Opfordring til unge: Lad jer nu vaccinere

Nordtyskland

Synet af deres dødskamp ophidsede ham seksuelt: 41-årig dræbte to prostituerede

Esbjerg For abonnenter

Marvin og Christoffer har opfundet vandfanger, der skal redde klima, dyr og de fattige lande: Dyster mod ældre gymnasieelever om flere tusinde kroner

Regionalt

Coronasmitten er efterhånden forsvindende lav flere steder: Er kun steget i to kommuner

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aabenraa

Sag om snyd mørklægges: Golfspiller beskyldes for fusk af klubkammerater

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Varde

Begge er salgschefer i store, internationale virksomheder - nu vil de i byrådet

Varde For abonnenter

Brændt nedlagt skole solgt på tvangsauktion nummer to: Der kom langt højere bud denne gang

Vejen

Landmænd dropper kærligheden: Samler ind på Brørup Marked

Annonce