Annonce
112

Virksomhed får halveret bøde for ulykke: Medarbejder fik hånd knust i valsemaskine

Der var lagt op til en væsentligt større bøde end det endte med i sagen om arbejdsulykken i Drengsted. Arkivfoto: Uwe Iwersen
Der var lagt op til en større bøde end retten endte med, da der onsdag blev afsagt dom i sagen om en arbejdsulykke fra 2017. Her kom en medarbejder slemt til skade, da han fik hånden ind i en valsemaskine.
Annonce

TØNDER: Det koster nu en arbejdsgiver fra Sejerslev 27.500 kroner i bøde, at en medarbejder den 3. november 2017 fik sin højre hånd knust i en maskine, som han netop var i gang med at slukke for. Det har Retten i Tønder afgjort onsdag middag.

Egentlig var der udsigt til en væsentlig større bøde end de 27.500 kroner, som endte med at blive afgørelsen. Bøden er nemlig blevet halveret som følge af den lange sagsbehandlingstid, der har været siden ulykken i november 2017.

Sagen var egentlig for retten den 8. januar, men afgørelsen blev i den forbindelse udskudt en uge, da der opstod uklarhed omkring, hvor mange medarbejdere virksomheden på ulykkestidspunktet den 3. november 2017 beskæftigede.

Medarbejderen kom til skade, da han den 3. november 2017 var på arbejde på virksomhedens adresse i Drengsted ved Skærbæk. Her var han i gang med at runde arbejdet af, da han på vej om for at slukke en traktor kom til skade. Medarbejderen havde været i gang med at male majs til mel i en valsemaskine, og da han gik forbi maskinen ville han lige fjerne nogle rester af majs fra maskinen. Det medførte imidlertid, at hans højre hånd kom ind i maskinen.

Medarbejderen mistede tre fingre ved ulykken.

Annonce

Mindre bøde end først antaget

Bødestørrelsen blev den 8. januar sat efter grundbøden på overtrædelser af arbejdsmiljøloven, som er på 20.000 kroner.

Er der sket personskade, fordobles bødestørrelsen til 40.000 kroner, og endelig kan den stige yderligere 50 procent af de 40.000 kroner, såfremt der er tale om en virksomhed med mellem 10 og 34 ansatte - altså potentielt en bødestørrelse på op til 60.000 kroner. Dette var der ikke fuldstændig klarhed over.

Men i stedet endte hammeren med at falde på de 27.500 kroner, som virksomheden fra Sejerslev nu skal betale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Nordtyskland

Risikerer fængsel: Tysk familiefar tog på McDonalds, selv om han vidste, han var smittet

Trekantområdet

Gode forhold og næsten ingen kø: Flere hundrede er allerede blevet testet for covid-19 i MesseC

Annonce