Annonce
Erhverv

Virksomhed med vokseværk flytter: Simple Homes sælger komplet hus med hjul

Virksomheden Simple Homes har transformeret den traditionelle skurvogn og lavet den til et udlejningsklart hjem, som mange private benytter, når de eksempelvis skal bygge hus. Det er en komplet minibolig på hjul, fortæller indehaver Michael Rosendal. Foto: Peter Leth-Larsen
Michael Rosendal grundlagde Simple Homes i 2016 og drev de første to år virksomheden "med venstre hånd", som han siger. Nu har virksomheden vokseværk.

Taulov: Michael Rosendal tager skoene af og lister på strømpesokker ind i beboelsesvognen, der er fuldt udstyret med køkken, badeværelse, sengepladser, vaskemaskine og fladskærm.

Beboelsesvognene er til udlejning for især private, som mangler et sted at bo midlertidigt, mens de bygger hus, renoverer det nuværende, udbedrer forsikringsskader eller teenageren vil have sit eget i nogle år, inden vedkommende flytter hjemmefra. Med det koncept har han ramt en niche, hvor efterspørgslen bare vokser og vokser.

- I 2019 havde vi væksttal på 900 procent, fortæller han med et beskedent smil.

Simple Homes udlejer skurvogne i forskellige størrelser og til forskelligt brug, men det er især privatkunderne, som er årsagen til væksten. Kunderne findes via markedsføring via blandt andet Facebook og influencers.

Annonce

Vi havde efterspørgslen på vogne, men vi kunne ikke skaffe pengene til at købe de vogne, vi skulle bruge. Ved indgangen af 2019 havde vi 20 vogne og i udgangen af året havde vi 200.

Michael Rosendal, indehaver

Ti ansatte - flere på vej

Egentlig var det lidt en tilfældighed, at Simple Homes sådan tog fart.

- Vi startede op i 2016, men de første to år blev det kørt lidt som venstrehåndsarbejde. Først i 2018 begyndte det at tage fart, fortæller han.

Simple Homes blev grundlagt i Bramming, hvor Michael Rosendal selv bor med sin familie. Han havde fuldtidsarbejde indenfor vindmøllebranchen. Samtidig havde han et ejendomsselskab ved siden af, hvor han opkøbte ældre ejendomme og satte dem i stand.

I den forbindelse havde han polske ansatte til renoveringen, og de boede i perioder i beboelsesvogne, og på et tidspunkt satte han en beboelsesvogn til salg på Gul og Gratis, som hurtigt blev solgt. Derfor begyndte han i det små at købe flere vogne hjem, og det udviklede sig langsomt. I dag er fuldtidsjobbet sagt op, og han har ti ansatte.

Hus på hjul

Virksomheden fik en investor ind i 2019, hvilket betød, det blev muligt at finansiere købet af flere beboelsesvogne.

- Vi havde efterspørgslen på vogne, men vi kunne ikke skaffe pengene til at købe de vogne, vi skulle bruge. Ved indgangen af 2019 havde vi 20 vogne og i udgangen af året havde vi 200, fortæller han.

Beboelsesvognene koster i indkøb mellem 60.000 og 210.000 kroner plus moms. De største har plads til fem beboere og indeholder et soveværelse med tre sengepladser, har en sovesofa med chaiselong, spisebord, køkken og badeværelse. Desuden er de fuldt isolerede.

- Det er et komplet hus med hjul, fortæller Michael Rosendal.

Simple Homes forsøger løbende at forbedre beboelsesvognene. I øjeblikket varmes de op med elradiatorer, men Michael Rosendal arbejder på at indrette dem med varmepumper for at nedsætte prisen på at varme dem op.

Vognene bliver i gennemsnit udlejet i seks til otte måneder.

Simple Homes fandt et hul i markedet, har 10 ansatte og en vækst, der eksploderede sidste år med 900 procent. Foto: Peter Leth-Larsen

Mangler en hal

Simple Homes holder til i Bramming og har afdelinger i Taulov, Hjørring og Gadstrup på Sjælland. Planen er dog at rykke virksomheden til Taulov i løbet af 2020.

- Det er midt i landet og nemt at komme rundt. Alle de store byer som eksempelvis Aarhus og Odense ligger herovre. Fra Bramming skal vi hele tiden køre, forklarer Michael Rosendal om fremtidsplanerne for virksomheden.

I øjeblikket holder Simple Homes til på en plads på Nordensvej ved siden af Ib Karlskov Transport, og det er en rigtig god placering for Simple Homes ifølge Michael Rosendal, men han mangler en hal, hvor han sammen med de ansatte kan stå indendørs og klargøre vognene.

- Vi arbejder på at få en pris på at opføre en hal her på pladsen i Taulov, for den er super fin. Alternativt har vi kig på et sted i Erritsø, hvor der er en hal. Det optimerer alle processer i klargøringen, hvis vi kan stå inde i en hal, hvor vi har værktøj ved hånden. Her ude på pladsen skal vi rende 50 til 100 meter hver gang, fortæller han.

Simple Homes udvider virksomheden i Taulov i 2020. Planen er enten at bygge en hal på den eksisterende plads eller finde et sted at leje sig ind i en bygning. Foto: Peter Leth-Larsen

Samarbejder med jobcenter

Han forventer da også, at væksten i virksomheden vil fortsætte.

- Målsætningen er at komme op på 500 vogne, siger han.

Derfor forventer han også løbende at ansætte flere folk.

- Vi har et rigtig godt samarbejde med jobcentret her i Fredericia, hvorfra vi har ansat fire, fortæller han.

Da væksten har været så voldsom sidste år, er planen nu at optimere organisationen.

- Vi arbejder på at få den bagvedliggende organisation til at følge med. Når vi har så mange vogne, skal det hele sættes mere i system, forklarer Michael Rosendal.

Netop den komplet møblerede bolig på hjul tiltaler mange private, når de skal bygge hus, renovere eller af anden årsag har brug for en midlertidig bolig. Det fortæller indehaver Michael Rosendal. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce