Annonce
Kolding

Virksomhed indfører motion i arbejdstiden: Skal forbedre sundheden

Medarbejderne på fabrikken skal fremover holde aktive pauser, der gerne skulle forbedre sundheden. Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard
Rockwool er sammen med fem andre virksomheder i Danmark udvalgt til at deltage i Dansk Firmaidrætsforbunds pilotprojekt Flere Aktive Arbejdspladser, der er støttet af TrygFonden. Formålet med projektet er at knække koden til, hvordan arbejdspladser kan indføre og fastholde kollegamotion i arbejdstiden.

Vamdrup: Pulsen skal op og ledene skal løsnes.

Det opskriften på de nye, aktive pauser, som medarbejder hos Rockwool skal vænne sig til i 2020. Rockwool deltager nemlig i pilotprojektet Flere Aktive Arbejdspladser, som Dansk Firmaidrætsforbund og TrygFonden står bag. Det oplyser Dansk Firmaidrætsforbund i en pressemeddelelse.

Formålet med projektet er i sin kerne at forbedre den fysisk og mentale sundhed på danske arbejdsplads, og Rockwool skal altså være med til at finde ud af, hvordan det bedst lykkes at gå gang i kollegamotionen og fastholde den.

Annonce

Sved på panden

Charlotte Lynge, der er HR partner i Rockwool, ser frem til smil på læben og sved på panden.

- Vi går helhjertet ind i projektet, og vi tilbyder nu vores medarbejdere en arbejdsdag, som indbefatter aktive pausebreaks med mulighed for at løsne led og stramme musklerne op. Det er samtidig planen, at pulsen skal op, så kinderne får lidt farve, siger Charlotte Lynge i pressemeddelelsen.

Hun håber på en god effekt blandt medarbejderne.

- Vi håber, at deltagelsen i projektet kan medvirke til, vi skåner vores medarbejdere for arbejdsbetingede lidelser. Vi har flere personalegrupper, der enten foretager "ensidigt gentaget arbejde" eller har akavede arbejdsstillinger, som belaster kroppen. De kontoransatte sidder deslige alt for meget ned - det er et faktum. Vi glæder os til nye vaner med kollegamotion, og vi glæder os til at dyrke sammenholdet, siger Charlotte Længe i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce