Annonce
Tønder

Virksomhed spreder solskin med kolde kontanter

Ferieudlejning Sol og Strand på Rømø og bureauchef Hanne Meyer glæder sig til igen i år at kunne uddele midler til lokale projekter og idéer.Pressefoto
Sol og Strand Feriehusudlejning vil for andet år i træk uddele "en lokal håndsrækning" til projekter eller idéer, der skaber glæde i lokalområdet.

Rømø: Endnu engang får ildsjæle og foreninger mulighed for at ansøge om midler til et projekt eller en idé, som kan være med til at skabe glæde i lokalområdet.

I 2019 søsatte Sol og Strand Feriehusudlejning initiativet "den lokale håndsrækning", der har til formål at støtte initiativer, som skal gøre lokalsamfundet mere attraktivt at bo og holde ferie i.

I den forbindelse blev der uddelt penge til de frivillige brandmænd på Rømø, Rømø Skovlegeplads og Rømø Musikfestival.

- Vi har fået mange positive tilkendegivelser på den lokale håndsrækning, og det har været en fornøjelse at opleve alle de engagerede foreningsfolk, der findes i vores område, siger bureauchef Hanne Meyer i en pressemeddelelse.

Nu er bureauchefen på udkig efter nye projekter at støtte på Rømø, Ballum, Arrild og Højer, og hun ser frem til, at hun om kort tid igen kan honorere lokale ildsjæle.

- Der er frist for indsendelse af en kort ansøgning 2. februar, og jeg håber at modtage et væld af ansøgninger fra foreninger, som gerne vil have del i vores håndsrækning på i alt 50.000 kroner, siger Hanne Meyer videre.

I princippet er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvilke projekter, man kan søge om penge til. Det kan eksempelvis være forskønnelse af områder, koncerter, naturbeskyttelse, arrangementer, stisystemer og andre tiltag, der er med til at gøre en lokal forskel.

Efter ansøgningsfristens udløb vil der blive udvalgt tre projekter blandt alle indkomne forslag. Efterfølgende bliver det op til ejerne af sommerhuse, der hører under kontoret på Rømø, at afgøre, hvordan pengene skal fordeles mellem de tre nominerede projekter.

Alle lokale foreninger kan søge om støtte, og man kan finde mere information om mulighederne på Sol og Strands hjemmeside.

Der er på landsplan afsat i alt en million kroner til projekter i de områder, hvor Sol og Strand udlejer sommerhuse.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Annonce