Annonce
Vejen

- Virksomhedens overlevelse står højere end hensynet til fyresedler

Direktør i UdviklingVejen, Ulrik Kragh, konstaterer, at virksomhedernes overlevelse beklageligvis går forud for uddeling af fyresedler. Arkivfoto: Martin Ravn
Direktøren i UdviklingVejen, Ulrik Kragh, konstaterer, at virksomhedsledere står med svære valg for tiden. Hjælpepakker bidrager positivt, men længden af samfundets nedlukning er afgørende for, om initiativerne er tilstrækkelige.
Annonce

Vejen: De hjælpepakker, som regeringen og folketingets øvrige partier på baggrund af coronakrisen har sat i værk for at holde hånden under dansk erhvervsliv og de danske lønmodtagere, bliver positivt modtaget af såvel direktør og formand i UdviklingVejen, Ulrik Kragh og Ole Stubbe.

- Jeg synes, det er positivt, at man også vil hjælpe de små erhvervsdrivende. Det er også fint, at de arbejder hurtigt for at lave hjælpepakker. Nu er det alles opgave at hjælpe hinanden med det vi nu kan hjælpe med, mener Ole Stubbe.

Udviklingsdirektør Ulrik Kragh kalder regeringens tiltag for dækning af en del af faste omkostninger og kompensation til selvstændige et relevant skridt for at afbøde problemerne ved den voldsomme opbremsning.

- Men det er længden af samfundets nedlukning, der vil være afgørende for, om initiativerne er tilstrækkelige. Hjælpen bidrager positivt til de små virksomheders mulighed for at kunne fastholde leaset udstyr og nøglemedarbejdere, og dermed komme hurtigere i gang igen, mener Ulrik Kragh.

Den afledte konsekvens af nedlukningen af samfundet bliver hårde tider. Vores butikker, hoteller, spisesteder og øvrige servicevirksomheder styrtbløder med en voldsom omsætningsnedgang.

Ulrik Kragh, direktør for UdviklingVejen

Annonce

Svære valg

Udviklingsdirektøren understreger, at virksomhedsledere står med svære valg lige nu. Fra UdviklingVejen lyder anbefalingen, at virksomhedens overlevelse får topprioritet.

- Den afledte konsekvens af nedlukningen af samfundet bliver hårde tider. Vores butikker, hoteller, spisesteder og øvrige servicevirksomheder styrtbløder med en voldsom omsætningsnedgang. Konsekvenserne i de øvrige brancher begynder også at tegne sig. Virksomhedens overlevelse står beklageligvis højere end hensynet til fyresedler, eller tilsvarende omkostningsnedbringende initiativer som arbejdsfordeling, efteruddannelse, afspadsering og afvikling af ferie, konstaterede Ulrik Kragh i et nyhedsbrev i sidste uge.

Her føjede han til: - Vi har brug for virksomhedernes overlevelse for at kunne genstarte økonomien og hurtigt genskabe arbejdspladser. Virksomhedens muligheder afhænger naturligvis af iderigdom og tilpasningsevne. Nedlukning kan også være anledning til at forny sin forretning.

- Vi ser kreative initiativer med spisesteder der etablerer nye take-away tilbud, og forretninger der tilbyder eksklusive betjening, hvor kunden garanteres at være alene i butikken. Denne form for kreativitet viser en robusthed hos virksomhederne, der vil bidrage til, at vi klarer os igennem, fortæller Ulrik Kragh, direktør ved Udviklingvejen og fortsætter:

- Vi kan alle hjælpe servicevirksomhederne, til at komme igennem dette. Min opfordring er at vise de lokale servicevirksomheder omsorg. Vis dem at det er vigtigt, at de eksisterer ved allerede nu at bestille deres ydelser til sommer og efterår. På denne måde kan du vise dem, at der er lys for enden af coronatunnelen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce