Annonce
Danmark

Virksomheder bør også sikre sig mod mobilaflytning

Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Virksomheder kan ifølge DI blive udsat for spionage fra konkurrenter, hvis de medbringer en mobil til møder.

Medlemmer af Det Udenrigspolitiske Nævn har siden efter sommerferien haft forbud mod at medbringe mobiltelefoner og andet elektronisk udstyr til deres møder i Folketinget af frygt for aflytning fra fremmede magter.

Danske virksomheder bør overveje at gøre det samme for at sikre sig mod hackerangreb, spionage og aflytninger af møder eller på forretningsrejser, hvor mobiltelefoner og andet elektronisk udstyr medbringes.

Det mener Christian Hannibal, der er digitaliseringspolitisk chef i Dansk Industri.

- Virksomhederne skal generelt overveje, hvad deres risikoprofil er, og om de er i stor risiko for angreb, hvis de ligger inde med data eller viden, som kan være attraktive for uvedkommende.

- Derfor bør de i den grad tage deres forholdsregler i deres politikker om at tage elektronik med til afgørende møder.

- De bør også overveje, om deres mobiltelefoner og elektronik er beskyttet mod hackerangreb eller aflytning, når medarbejdere er ude at rejse med arbejdet, siger Christian Hannibal.

Det er informationer fra efterretningstjenesten, der har fået Folketinget til at reagere på mulige cyberangreb.

Cybertruslen vurderes nemlig som "meget høj" ifølge Forsvarets Efterretningstjeneste.

Når det gælder cybersikkerhed i virksomheder, er det især virksomheder i medicinal- og forsvarsindustrien, som skal tage deres forholdsregler, mener Christian Hannibal.

- De kan være attraktive mål for aflytning og spionage fra uvedkommende, fordi de kan ligge inde med viden og data, som uvedkommende eller konkurrenter kan være interesserede i at få fat i.

Men heldigvis er mange danske virksomheder generelt bevidste om, at de skal sikre sig mod spionage, påpeger Christian Hannibal.

- Der er stor efterspørgsel på mere viden om forebyggelse mod spionage og cyberangreb, og hvordan man forholder sig til det som virksomhed.

- Og så er der heldigvis mange virksomheder, der kan rådgive andre virksomheder. Vi vejleder også selv om det.

- Men det vigtigste er først at finde ud af, hvor udsat man er som virksomhed, og så skal man lægge sit sikkerhedsniveau derefter, siger Christian Hannibal.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Esbjerg

Narkoman filmede sadistisk vold og voldtægt: Da han blev afsløret, forsøgte han at hænge sig, men endte som dybt hjerneskadet

Annonce