Annonce
forside

Virksomheder er livsvigtige

Læserbrev: Det er vigtigt med optimale vilkår for det erhvervsliv vi alle lever af.

Derfor er det også helt ved siden af, når man fra politisk side vil nedgradere virksomhederne på havne til fordel for boligbyggerier. Her i Sydjylland har vi desværre set en urimelig behandling af havnevirksomheder på Kolding Havn.

Virksomheder der med god grund har planlagt og investeret i deres fremtid, vel vidende at de kunne blive og udvikle deres virksomheder, der skaber beskæftigelse.

Som kandidat for Nye Borgerlige ønsker jeg et rigere og friere Danmark.

Vi skal have et samfund med respekt for mennesker. Et samfund der med initiativ og ansvar er grundstenen for vækst og velstand i vores samfund.

Bedre rammer for iværksættere og virksomhedsdrift skabes bl.a. ved at forenkle reglerne, nedsætte skatter og afgifter og fjerne konkurrenceforvridende tilskudsordninger.

Det er skævt med et samfund, hvor flere er på offentlig forsørgelse og ansat i det offentlige, end der arbejder i den private sektor.

Danmark bør skabe en bedre balance. Flere bør være beskæftiget inden for den private sektor og færre skal være på offentlig forsørgelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Annonce