Annonce
Vejen

Virksomheder havde ikke styr på reglerne

Jobpatruljen i stærkeste opstilling før virksomhedsbesøgene. Pressefoto
Da Jobpatruljen onsdag var en tur i Vejen, var der flere steder, hvor reglerne for unge fritidsjobbere langt fra var overholdt.
Annonce

Vejen: Jobpatruljen var onsdag i Vejen som led i den årlige informationskampagne, der skal give unge bedre forhold på deres fritidsjob. Deltagerne fik interviews med fire unge fritidsjobbere, og tre af dem havde problematiske forhold.

- Vi fandt sikkerhedsbrud i form af rengøring af brødskærer og påfyldning af rengøringsmidler på opvaskemaskine, som unge ikke må udføre. Et sted havde fritidsjobberen ikke fået den påkrævede ansættelsesaftale, og vi mødte også en ung, der arbejdede for mange timer om dagen, fortæller HK Sydjyllands ungdomskonsulent, Angelika Thøgersen, der står i spidsen for den sydjyske del af Jobpatruljen.


Vi fandt sikkerhedsbrud i form af rengøring af brødskærer og påfyldning af rengøringsmidler på opvaskemaskine, som unge ikke må udføre.

Angelika Thøgersen, ungdomskonsulent, HK Sydjylland


Jobpatruljen er en landsdækkende aktion skabt af HK og otte andre fagforbund. Den består af grupper af engagerede unge mennesker, der gerne vil bruge lidt af deres sommerferie på at skaffe andre unge bedre løn- og arbejdsvilkår.

- De problemer, Jobpatruljen afdækker, bliver overgivet til faglig afdeling i HK Sydjylland, fortæller Angelika Thøgersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce