Annonce
forside

Virksomhederne bør henvende sig til os

Læserbrev: Michael Mathiesen, formand for Dansk Byggeri Sydjylland, indvier os i denne avis i, hvordan han rekrutterer arbejdskraft. Han beskriver, at det sker ved, at han beder sine medarbejdere "sprede jobopslag" til andre i branchen, når der er en ledig stilling. Denne metode virker ikke hver gang - og dermed konkluderer han, at der er stor mangel på arbejdskraft.

Der er mange måder at søge arbejdskraft på. Og måske er det på tide, at Dansk Byggeri overvejer at opkvalificere deres rekruttering, når de har brug for medarbejdere. Her vil vi i 3F gerne hjælpe. Hvis Michael Mathiesen ringer til 3F Esbjerg, næste gang han mangler arbejdskraft, så lover jeg, at vi både annoncerer jobbet på vores hjemmeside og bringe alle relevante ledige i spil til jobbet.

Hvis vi ikke har ledige i vores afdeling, samarbejder vi med andre afdelinger. Jeg kan oplyse, at vi i 3F Esbjerg har formidlet 45 inden for byggeriet det sidste år - og på landsplan har 3F formidlet over 6.700 job. Det kan betale sig at ringe til 3F.

Jeg er i øvrigt helt enige med Dansk Byggeri i, at langt flere bør vælge en erhvervsuddannelse. Igen er det alfa omega, at virksomhederne slår de ledige elevstillinger op. Hvis der ikke er gevinst her, vil der både være elever i skolepraktik og voksenlærlinge. Mulighederne er mange.

Det håber vi, at Dansk Byggeri vil, benytter sig af, næste gang de mangler faglærte eller ledige. Det er både til gavn for virksomheden og for lønmodtageren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce