Annonce
Varde

Virksomhederne skal hjælpe med at trække de unge tilbage

Erik Buhl vil gerne udfordre virksomhederne: De skal også bidrage til at lokke de unge, der flytter ud for at studere, tilbage igen. Arkivfoto: Chresten Bergh
Der er behov for at få et tættere samarbejde med virksomheder, så kommunen kan fortælle de studerende om alle de muligheder, der er i deres nærområde. Det er holdningen i både Varde og Ringkøbing-Skjern Kommune.
Annonce

Varde Kommune: Med studenternetværk får kommunerne en kontakt til de unge, der er flyttet til uddannelsesbyerne for at studere. Men den måske lidt sværere del er at finde de tilbud, som de unge skal have. Det er nemlig i høj grad de private virksomheder, der skal komme med disse tilbud.

- Vi skal også udfordre vores virksomheder på at blive mere udfarende på det her. De skal ind og kigge på, om de skal være mere synlige på eksempelvis uddannelsesmesser på Aarhus Universitet, siger borgmester Erik Buhl (V).

- Jeg er ikke bekymret for, om det kan lade sig gøre, for viljen er der.

Virksomhederne skal altså spille med, hvis kommunen overbevisende skal fortælle unge om, at de kan få studiejob på vestjyske virksomheder og skrive opgaver sammen med dem.

Annonce

Udviklingspotentiale

I Ringkøbing-Skjern Kommune har der nu været arbejdet med studenternetværk siden januar 2016, og kommunen har undervejs samarbejdet med blandt andre Vestas og Velux for at skabe kontakt mellem de studerende og virksomhederne.

Men det er alligevel netop på punktet med at få virksomhederne med i indsatsen, at bosætningskoordinator Dorthe Frydendahl ser et udviklingspotentiale:

- Vi flytter ikke mange mennesker, hvis der ikke er et job til dem. Og lige præcis det her samarbejde skal vi blive bedre til, siger hun.

- Vi vil finde nogle måder, vi kan bruge hinanden på, så vi sammen kan trække de unge tilbage igen. Det har vi ikke løsningen på endnu, men vi arbejder på det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Fredericia går endnu mere i rødt: Smittetrykket stiger stadig

Annonce