Annonce
Varde

Virksomhederne skal hjælpe med at trække de unge tilbage

Erik Buhl vil gerne udfordre virksomhederne: De skal også bidrage til at lokke de unge, der flytter ud for at studere, tilbage igen. Arkivfoto: Chresten Bergh
Der er behov for at få et tættere samarbejde med virksomheder, så kommunen kan fortælle de studerende om alle de muligheder, der er i deres nærområde. Det er holdningen i både Varde og Ringkøbing-Skjern Kommune.

Varde Kommune: Med studenternetværk får kommunerne en kontakt til de unge, der er flyttet til uddannelsesbyerne for at studere. Men den måske lidt sværere del er at finde de tilbud, som de unge skal have. Det er nemlig i høj grad de private virksomheder, der skal komme med disse tilbud.

- Vi skal også udfordre vores virksomheder på at blive mere udfarende på det her. De skal ind og kigge på, om de skal være mere synlige på eksempelvis uddannelsesmesser på Aarhus Universitet, siger borgmester Erik Buhl (V).

- Jeg er ikke bekymret for, om det kan lade sig gøre, for viljen er der.

Virksomhederne skal altså spille med, hvis kommunen overbevisende skal fortælle unge om, at de kan få studiejob på vestjyske virksomheder og skrive opgaver sammen med dem.

Annonce

Udviklingspotentiale

I Ringkøbing-Skjern Kommune har der nu været arbejdet med studenternetværk siden januar 2016, og kommunen har undervejs samarbejdet med blandt andre Vestas og Velux for at skabe kontakt mellem de studerende og virksomhederne.

Men det er alligevel netop på punktet med at få virksomhederne med i indsatsen, at bosætningskoordinator Dorthe Frydendahl ser et udviklingspotentiale:

- Vi flytter ikke mange mennesker, hvis der ikke er et job til dem. Og lige præcis det her samarbejde skal vi blive bedre til, siger hun.

- Vi vil finde nogle måder, vi kan bruge hinanden på, så vi sammen kan trække de unge tilbage igen. Det har vi ikke løsningen på endnu, men vi arbejder på det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Esbjerg

Se kortet: Her rammer Energinets nye linjeføring mellem Endrup og grænsen

112

Lastbil ramt af bom i overkørsel i Ribe

Annonce