Annonce
Erhverv

Virksomhedsindehaver: Man skal selv slå dørene ind

Jacob Gerdes købte sig sidste år ind i Vejle-virksomheden UB-let, som siden har skiftet navn til Immo. PR-foto
Virksomheden Immo, som arbejder med motoriserede hjælpemidler, er i gang med en turnaround. Det fortæller indehaver Jacob Gerdes om til et iværksætterarrangement.

Fredericia: - For at dreje butikken rundt er man nødt til selv at slå dørene ind og fortælle om sit produkt.

Sådan fortæller Jacob Gerdes, som sidste år overtog 90 procent af aktierne i Vejle-virksomheden UB-let, som siden er omdøbt til Immo.

Onsdag aften fortæller han lokale iværksættere om Immos igangværende turnaround, og hvordan man transformerer en virksomhed fra fokus på salg til private til fokus på salg til virksomheder.

Jacob Gerdes drev i en årrække en installationsforretning i Fredericia, som han efterfølgende solgte til Caverion, hvorefter han var driftdirektør på Fredericia Havn. I 2018 overtog han UB-let, som dengang hovedsageligt var en scooterfabrikant, som han beskriver det.

I dag er virksomhedens målsætning at være ekspert i motoriserede hjælpemidler og skabe bedre arbejdsmiljø på arbejdspladser med tunge løft, vrid eller andre udfordringer, der kan give slidskader og andre udfordringer med arbejdsmiljøet.

Annonce

Aflastning af arbejdsmiljø

Virksomheden har dermed udvidet sine produkter og deres anvendelse, og det kræver nye kunder, som kan aftage produkterne. Her kommer det med at slå dørene ind hos nye kunder og fortælle om sine produkter. Derfor har Immo nu samlet sine produkter i tre ben.

Et ben er udstyr, som kan sælges som underleverandør til bilbranchen. Et andet er skræddersyede maskiner, som kan aflaste arbejdsmiljøet.

- Der er en stigende efterspørgsel på det marked. Det kan være virksomheder, som har fået et påbud og efterspørger en motorriseret løsning, som ikke findes. Her kan vi bistå med en specialløsning, der kan være med til at fastholde ansatte på arbejdsmarkedet og nedbringe sygefraværet, fortæller Jacob Gerdes.

Immos tredje ben er "rehab", som er hjælpemotorer til kørestole.

Immo havde ni ansatte, da Jacob Gerdes overtog virksomheden, og har i dag 15 medarbejdere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce