Annonce
Sydjylland

Virksomhedskonsulent: Corona-virus kan gøre dansk teknologi eftertragtet

Kina efterspørger en lang række teknologi. Blandt andet simple ting som masker. Foto: Scanpix
Spredningen af den dødelige coronavirus er ikke kun dårlige nyheder. Det mener international virksomhedskonsulent, der understreger, at danske virksomheder i øjeblikket kan tjene godt på det kinesiske marked.
Annonce
Annonce

Snart tilbage

Handel: Selvom corona-virus både koster menneskeliv og penge, er det ikke kun dårlige nyheder. Det vurderer Simon Poulsen, der mener, at den dødelige virus kan have en positiv virkning på danske virksomheder.

Han arbejder for Agro Business Park, et innovations - og vækstcenter for fødevareindustrien og er til daglig bindeled mellem danske og asiatiske virksomheder.

- Det lyder lidt dystert, men hvis man arbejder i de rigtige brancher, er der kæmpe markeder i vækst, fortæller Simon Poulsen.

For i øjeblikket er Kina i igang med en teknologisk udvikling. En udvikling der har taget fart efter spredningen af corona-virus.

- Den teknologiske udvikling i Kina, og corona-virus, er kørt parallelt med hinanden. Men sygdommen har haft en kæmpe effekt på markederne, fortæller Simon Poulsen.

I Kina har virksomhedsansatte hver eneste dag fået scannet deres fingeraftryk i starten og slutningen af deres arbejdsdag, så regeringen kan holde øje med, hvem der er på arbejde, og hvor ofte de møder på arbejde.

På grund af corona-virus, og frygt for smitte, har over 200 millioner indbyggere nu fået lov til at arbejde hjemmefra.

- At borgerne arbejder hjemmefra er for Kina og landets borgere en sindsygt radikal ændring, det gør de ellers aldrig. Spredningen af corona-virus betyder, at der i øjeblikket er en kæmpe eksplosion i efterspørgsel- og udvikling af elektroniske mødeprogrammer, digital underholdning, film og medicinalteknologi, fortæller han.

Samtidig understreger han, at fødevareindustrien også er igang med en fuldstændig omvæltning.

Annonce

Danmark er nummer et

Simon Poulsen fortæller, at kineserne frygter, at sygdomme som COVID-19, med populærnavnet corona-virus, kan overføres til mennesker igennem dårlige fødevarer.

- Moderne teknologi, som det vi har i Danmark, kan hjælpe med at undgå epidemier. Og sygdomsudbrud som COVID-19 får den kinesiske regering og landets borgere til at fremskynde udviklingen, fortæller Simon Poulsen.

Han fortæller, at Kina er voldsomt interesseret i at købe vestlig teknologi.

- Dansk fødevareteknologi er i kinesernes øjne i den absolutte top. Alt fra sundhed i dyr, sund og god kødproduktion, teknologi til at identificere og undgå sygdomme, og evnen til at spore råvares oprindelse, fortæller Simon Poulsen.

Han understreger, at hvis man som dansk udvikler af fødevareteknologi, medicinalteknologi, digital underholding, eller programmer, der kan hjælpe kontorarbejde eller e-læring, har lyst til at sælge, så skal man bare slå til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Debat: Luk turistkontoret i Ribe

Annonce