Annonce
Esbjerg

Virtuel genoptræning skal redde kritiske funktionstab

Tiltaget er stadig nyt, men borgerne har indtil videre reageret positivt på den genoptræning, de kan få gennem videoopkald. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Fanøboere med behov for genoptræning har nu mulighed for at få hjælp af terapeuter gennem videoopkald over computeren eller tablets. Dog er der enkelte tilfælde, hvor der stadig skal rykkes ud.

Fanø Kommune: Terapeuterne på Fanø kan nu komme borgere i genoptræningsprogrammer til undsætning på trods af, at nærkontakt frarådes. Fanø Kommune tilbyder nu en form for online genoptræning, hvor borgere kan lave videoopkald med terapeuterne.

- Det er som sådan ikke et indviklet program, men vi har muligheden for at lave videoopkald, hvis borgeren har en computer eller en tablet. Så kan vi lave guidet træning med billede, fortæller Kaja Petersen, fællesleder på Fanø Plejecenter.

Selv om denne online genoptræning giver borgerne mulighed for at udvikle sig og holde sig igang, er genoptræningen ikke ligeså effektiv, som den plejer at være.

- Det er ikke det samme, som når borgeren møder op i træningssalen på normal vis - der er det træning på et mere modificeret niveau. Så det er selvfølgelig lidt sværere nu, siger Kaja Petersen.

Annonce

Positiv tilbagemelding

Tiltaget er stadig rimelig nyt for kommunen, men de ansatte oplever, at borgerne har taget godt imod det.

- Den tilbagemelding, jeg har fået fra terapeuterne, er, at det har fungeret fint, og at det har været godt for borgerne, siger Kaja Petersen.

Selv om de fleste kan nøjes med videoopkaldene, er der dog stadig enkelte, som har brug for en mere nær træning, end den videoopkaldene kan tilbyde.

- Det er hele tiden en konkret vurdering for hver enkelt. I tilfælde hvor vi vurderer, at det er kritisk for borgeren, at vi kommer ud til dem, så de ikke får et varigt funktionstab, gør vi det. Ellers er instruksen, at vi skal holde os væk, siger Kaja Petersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce