Annonce
Esbjerg

Online escape room fra Esbjerg er det første af sin slags: - Vi har store forventninger

Ejerne Pil Hibiscus og Lasse Jakobsen håber, at det viruelle koncept kan holde økonomien kørende under coronakrisen. Arkivfoto: Martin Ravn
Escape Zone - Area 51 på Darumvej i Esbjerg har lanceret en online udgave af deres koncept. De kalder det "Escape The Web", og ejerne forventer at kunne bryde ind på det internationale marked.

Esbjerg: Hvis man er til gåder, mysterier og udfordringer, så har event centeret Escape Zone - Area 51 i Esbjerg den 1. maj lanceret et online escape rooms, som drager inspiration fra det koncept, gæsterne plejer at blive udfordret af på Darumvej.

Det nye koncept hedder Escape The Web, en blanding af et escape room og såkaldte murder mysteries, og for 195 kroner kan man købe sig adgang til den online-baserede oplevelse. Hvert spil tager cirka to timer at gennemføre og består typisk af en masse gåder og opgaver, man sammen med andre skal løse. Måske skal man ringe til et telefonnummer eller sende SMS'er afsted.

- Det første spil, vi har lanceret, er "Kidnapped", hvor man skal finde den forsvundne pige, inden det er for sent, og så kan man også forsøge af afsløre kidnapperen i sidste ende, siger Pil Hibiscus, medejer af Escape Zone - Area 51.

Det har taget fire uger at udvikle det første spil, men Pil Hibiscus regner med, at de hver anden uge kan tilbyde et nyt spil. Man kan være op til fire personer fordelt på to computere for at få det bedste ud af oplevelsen.

- Det er helt vildt fedt. Escape rooms er en stor ting i de her år, og nu har man muligheden for at spille det hjemme i stuerne. Folk higer efter noget anderledes at lave, så de har taget godt imod idéen. Vi har haft 20 testgrupper igennem, som har rost det meget, siger Pil Hibiscus.

Escape rooms

Fænomenet stammer fra Japan, hvor det første kendte escape room dukkede op i 2007. Siden er markedet eksploderet.

Legen går ud på, at man i et lille hold på tre-fem personer bliver låst inde i et rum bygget op omkring et bestemt tema. Man har derefter en time til at løse gåden og finde ud ved hjælp af skjulte ledetråde og rekvisitter.

Målgruppen er unge og voksne, og rummene er populære som underholdning til for eksempel polterabender, fødselsdage, teambuilding og personalearrangementer.

Ejerne af Escape Zone - Area 51 har nu taget konceptet online i forbindelse med coronakrisen. Dog tror Pil Hibiscus ikke, at de to koncepter kommer til at konkurrere med hinanden.

Vil på det internationale marked

Folkene bag de såkaldte escape games på Darumvej har været nødt til at tænke ud af boksen, efter coronakrisen lukkede ned for stort set alle fysiske oplevelser og aktiviteter i Danmark.

- Vi ville nok have lanceret det her, selvom der ikke var krise. Vi har gået i noget tid og tænkt på, hvordan vi kan udvide vores forretning. Men det er klart, at en krise som den her får os til at vende hver en sten og sørge for, at vores fremtid er sikret, siger Pil Hibiscus.

Og muligvis kan dette netop tage forretningen til nye højder. Med det nye online format er Escape The Web ifølge Pil Hibiscus det første escape game af sin slags, og så snart konceptet er løbet igang, regner hun med, at de kan bryde de danske grænser.

- Alle de spil vi laver er på engelsk, så vi er ikke begrænset af det danske marked. Vi har store forventninger til det her produkt, fordi det eksisterer ikke andre steder. Så nu skal vi have det markedsført internationalt, siger Pil Hibiscus og uddyber, at det virtuelle koncept er kommet for at blive.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Tyveri af damecykel førte til dom for narkohandel: 49-årig mand havde rygsækken fuld af stoffer og penge

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Kolding får endnu et kviktestcenter - det åbner torsdag nord for bymidten

Erhverv For abonnenter

Gigantisk byggeri har indhentet forsinkelse: Viking Link når milepæl med 15.000 m2 under tag

Sønderborg

Læsere undrer sig: Må varebiler køre i begge retninger på gågaden

Varde For abonnenter

Rollator-bande på tur: Den ældste er 95 år – og nu overvejer rollatordamerne at besøge et værtshus

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Esbjerg For abonnenter

Hård kritik af Fanøs Plejecenter: Vores demente far lå hjælpeløs på gulvet

Navne

40 års tæt samarbejde nærmer sig sin afslutning

Esbjerg

Ni elever i samme klasse smittet på ni dage: Hvorfor bliver årgangen ikke hjemsendt og testet?

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Aabenraa For abonnenter

Mennesket bag monarken: Forfatter gav indblik i dronningens liv med op- og nedture

Haderslev For abonnenter

Poser med kokain og heroin blev smidt ud af lejlighed på 2. sal, da politiet sparkede døren op

Nordtyskland

Så er byggeriet af den faste forbindelse startet i Tyskland

Annonce