x
Annonce
Sport

Virus får Kina til at flytte hjemmebane 9000 kilometer

Emilia/Reuters
Det kinesiske kvindelandshold i fodbold skal rejse langt for at spille på hjemmebane i OL-kvalifikationen.

På papiret er der tale om hjemmebane, men det kinesiske fodboldlandshold for kvinder er meget langt hjemmefra, når de i næste måned skal forsøge at tage det sidste skridt mod OL i Tokyo.

Annonce

Modstanderen i to afgørende playoffkampe i Sydkorea, men Kina bliver handicappet af, at frygten for coronavirus gør det umuligt at spille på kinesisk jord.

I stedet ligger det nu fast, at Kinas "hjemmekamp" 11. marts skal spilles i Sydney i Australien. Det ligger rundt regnet 9000 kilometer fra den kinesiske hovedstad, Beijing.

Det er anden gang, at de kinesiske fodboldkvinder må på en uventet og lang rejse i jagten på OL-billetter.

Tidligere på måneden klarede kineserne sig igennem tre kampe i en kvalifikationsturnering.

Turneringen skulle have været spillet i Wuhan i Kina, men blev i stedet flyttet til australske Brisbane, hvor den kinesiske delegation først måtte tilbringe en uge i karantæne.

Den kommende playoffkamp mod Sydkorea er den seneste af en lang række sportsbegivenheder, som enten er blevet aflyst, udskudt eller flyttet som følge af virusset.

Den mest prominente aflysning har ramt Kinas Formel 1 Grand Prix, der skulle have været kørt i Shanghai 19. april.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce